Last news in Fakti

4 Август, 2019 17:19 6 591 3

Вадят още мъртви тела от морето (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • ферибот-
  • филипини-
  • илоило-
  • гимарас

Броят на загиналите при преобръщането на фериботи край Филипините достигна 31 души

Вадят още мъртви тела от морето (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Броят на загиналите хора от трите филипински ферибота, преобърнали се вчера при лошо време, достигна 31, след като спасителите откриха още тела, съобщи говорителят на бреговата охрана, цитиран от Ройтерс.

Продължава издирването на още трима души, добави говорителят Арманд Балило. Останалите хора от екипажите и пътниците са спасени.

Вчера филипинските аварийно-спасителни служби съобщиха за 11 загинали.

По-рано агенцията на провинция Илоило за справяне с бедствия и аварии съобщи за 25 загинали към 9 ч. по Гринуич, което е по-малко в сравнение с данните на бреговата охрана.

Вадят още мъртви тела от морето (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вадят още мъртви тела от морето (ВИДЕО+СНИМКИ)

Балило поясни, че третият ферибот не е превозвал пътници на борда си и на него е бил само петчленният му екипаж, който е оцелял.

Фериботите с дървени корпуси са превозвали общо 96 души - пасажери и екипаж - когато ураганен вятър и силно вълнение става причина за преобръщането им между бреговете на провинциите Гимарас и Илоило.

Всяка година десетки хора загиват при злополуки с фериботи на Филипините, архипелаг от 7100 острова с ниски стандарти за безопасност в корабоплаването.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    4 3 Отговор
    Мизерия - трагедия!
  • 2 Пламен

    2 6 Отговор
    Тиквата е изпратил съболезнователна телеграма до г-н Президента на Филипините. Дълбоко скърби и съжалява. Поне към тях не сме се задължили с 2млрд. индулгенции, все още.
  • 3 ТЪЖНО

    8 1 Отговор
    За съжаление много хора загиват от природни бедствия и стихии, а ние загиваме( нали се сещате от какво и благодарение на кого)