Last news in Fakti

29 Февруари, 2012 17:02 1 412 3

Химическа кастрация за педофилите в Русия

  • педофили-
  • русия-
  • кастрация
Химическа кастрация за педофилите в Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Педофилите в Русия ще бъдат подлагани на химическа кастрация. Това става възможно след като президентът Дмитрий Медведев в последните дни на своя мандат подписа приетият от Думата закон.

Документът, който засилва санкциите срещу педофилите, предвижда също присъда, която може да стигне доживотен затвор за рецидивисти. Мерките ще бъдат особено строги за педофилите, чиито жертви са деца под 14 години.

Според закона химическа кастрация ще е задължителна за педофилите, които искат предсрочно освобождаване от затвора.

Полша през 2009 г. въведе химическа кастрация за насилниците на деца. В наши дни методът се прилага в Португалия и Великобритания. В някои от щатите на САЩ химическата кастрация е задължителна при произнасянето на присъди за педофилия.

В края на миналата година Сенатът в Румъния одобри предложение за химическа кастрация за педофилите-рецидивисти. Освен това те ще бъдат наблюдавани с GPS система при излизането си от затвора.

Хомофобията в Русия набира през последните седмици все по-големи размери. Властите в Санкт Петербург забраниха дори всякаква реклама на гей прояви. Допълнителна нотка на хомофобия принесе и подписаният от Медведев закон. Според неговите разпоредби хомосексуалните връзки с лица под 16-годишна възраст ще се разглеждат като тежко престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соти

    1 1 Отговор
    Само така!!!!!
  • 2 Клаус Лешке

    1 1 Отговор
    Да кастрират и комунистите! Те са не по- малко вредни за обществото!!!
  • 3 roro

    0 1 Отговор
    само у нас дават условни присъди