Last news in Fakti

5 Ноември, 2013 13:53 4 435 2

10-годишна филипинка лови педофили в мрежата - Видео

  • педофили

За педофилите в мрежата настъпват тежки времена. Съвременните технологии вече все по-често се използват за борба срещу тях.

Холандската фондация за защита на правата на децата „Земя на хората“ създаде компютърно генериран образ на 10 годишно момиче от Филипините. След това профилът й с псевдоним „Бонбонче“ беше разпространен в стаите за чат в интернет, за които се знае, че се използват от педофили. За два месеца и половина образът бил активен в Интернет. За това време изследователите са засекли около 20 000 насилници от 71 страни. Близо 1000 души от тях бяха идентифицирани и предадени на Интерпол.

Най-голям е броят на педофилите от САЩ – 254. След тях се нарежда британците – 110 и Индия 103.

„Ако не се намесим бързо, това уродливо явление ще излезе извън контрол“, заяви изпълнителният директор на фондацията Ханс Гуит.

През последните години като лавина се развива индустрията за секс пред уеб камера, в която все по-често отегчени мъже от развития Запад плащат да наблюдават малолетни момичета от Изтока.

Най-лошият сценарий тепърва предстои да се случи. Тази индустрия да се разрасне до мащабите на детската порнография, която сега е индустрия за милиарди долари, контролирана от мафията.

„Ние не се нуждаем от нови закони....сегашното законодателство е подходящо и повече от достатъчно за да се приложи върху тези действия“, заяви Ханс Гуит. Той посочи, че самите педофили са били привлечени от откровението на "Бонбончето", че е 10 годишна и използва интернет за сексуален контакт с мъже.

Изпълнителният директор на Отдела на ООН за борба с дрогата и престъпленията Юри Федотов предупреди на форум във Виена през септември, че „дигиталната ера изостри проблема и създава повече уязвимост за децата“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    Браво..
    Трябва да се залавят такива индивиди и направо в затвора с лепенка на гърба "Педофил"..
    Ще има да му се радват там...
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Една полезна работа да свършат и компютърните гении в службите...
Новини по държави: