Last news in Fakti

2 Март, 2012 10:22 989 1

Присъда за ритуално убийство на дете във Великобритания

  • ритуално убийство-
  • великобритания

Съдът във Великобритания призна за виновни извършителите на убийството на 15-годишния Кристи, което потресе цялата страна през 2010 г. Става дума за ритуално отнемане на живот по време на „церемония за екзорсизъм“. Окончателната присъда ще бъде обявена в понеделник.

29-годишната Магали Баму и 28-годишният й приятел Ерик Бикуби, имигранти от Конго, убиха 15-годишния брат на жената в дома си в Лондон на Коледа през 2010 г.

Кристи, който живеел в Париж, пристигнал при сестра си за празниците. Той обаче бил обвинен от приятеля й, че прави магии. Магали и Ерик нападна момчето с ножове, тояги, метални пръти и чукове, преди да бъде удавен в банята.

След три дни мъчения „с невъобразима жестокост“ жертвата молела мъчителите си да я убият, стана ясно в казано в съдебната зала. По тялото на момчето са установени над 130 рани, нанесени от различни оръжия.

Съдебното дело е било толкова потресаващо, че съдията разпоредил членовете на съдебното жури да бъдат освободени до края на живота си от задълженията на съдебни заседатели.

Властите заявиха, че все повече деца във Великобритания са подлагани на мъчения и убивани, тъй като вярата във вещерство е широко разпространена в някои африкански общности. Лондонската полиция съобщи, че за последните 10 години е разследвала 83 подобни случая за посегателства срещу деца заради т. нар. „вещерство".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 недялка

    0 0 Отговор
    дете не се прежалва