Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2018 13:40 1 595 5

Нападнаха съдията, разследващ убийствата на Майдана

  • украйна-
  • майдан-
  • убийства-
  • киев-
  • сергей дячук-
  • съдия

Той е бил атакуван от неизвестно лице

Нападнаха съдията, разследващ убийствата на Майдана - 1
Снимка: Shutterstock

Съдия Сергей Дячук, който разследва убийствата от "Майдан"-а в украинската столица Киев през 2014 година, е бил нападнат от неизвестно лице. Това съобщи Съветът на съдиите от област Святошински

Дячук е бил нападнат от неизвестно лице в петък вечерта недалеч от неговия дом. Нападателят е успял да избяга от мястото на инцидента. Атаката е свързана с разследването ми за убийствата на Майдан, каза Сергей Дячук.

Разследването започна през месец май 2015 година и се води срещу петима членове на елитните украински полицейски части "Беркут". Срещу тях е повдигнато обвинение за неправомерно използване на оръжие, злоупотреба със служебното положение, незаконно използване на оръжие и извършване на терористично нападение на централния площад в Киев през 2014 година, съобщи Актуално.

20 февруари, 2014 година беше най-кървавият ден от протестите на киевския Майдан. Според официалните данни, само на този ден на улица "Институтская" са загинали над 30 души. Задържани бяха 12 членове на вече разпуснатите специални части "Беркут", които бяха представени като основни виновници за кръвопролитията. По-късно стана ясно, че опозиционерите на ул. "Институтская" са обстрелвани не само от правителствените сгради, но и откъм хотел "Украйна", намиращ се в тила им. Появиха се теории, че това е станало по руска поръчка - снайперисти са стреляли по избрани цели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм 5 каймета за битка

    11 0 Отговор
    А щитовете на "Беркут" са били с дупки от молци, така ли? Кой стреля на поражение срещу специалните части,тогава??
  • 2 теоретик

    14 0 Отговор
    Пък практиката показва, че е стреляно от хотелския апартамент на Парубий, "коменданта" на майдана.
  • 3 балама

    12 0 Отговор
    Защо в сащ няма майдани и преврати?

    Коментиран от #4

  • 4 Хи их хи

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "балама":

    Защото там няма американско посолство!
  • 5 Ксaniba

    13 0 Отговор
    бандеровска хунта е много кървава, подла и страхлива!!!
    Скоро ще ги бесят!!!
Новини по държави: