Last news in Fakti

28 Септември, 2018 12:30 1 538 5

Орбан гледа мачове със самолет на олигарх

  • унгария-
  • самолет-
  • виктор орбан

Собственикът на самолета забогатял с обществени поръчки

Унгарският премиер Виктор Орбан е пътувал със самолет на олигарх, за да гледа футболни мачове. Разкритието беше направено от унгарски медии, цитирани от France 24.

Смята се, че Орбан е заемал най-малко три пъти самолета на олигарха, Той е модел „Бомбардие Глобал 6000“.

Част полет със самолета се оценява на между 5000 и 10 000 евро. С него Орбан е пътувал до Русия за мачове от Световното първенство по футбол и до България за мача на унгарския МОЛ-Види с Лудогорец.

Разкритията са направени от сайта atlatszo.hu. Говорителят на унгарското правителство Бертлан Хаваши потвърди, че Орбан често пътува със самолета на бизнесмена Ищван Гаранчи по негова покана. Той подчерта, че транспортните средства не са били отделяни от парите на данъкоплатците.

Самият Гаранчи забогатя, печелейки редица обществени поръчки. Неговата дейност накара опозиционната партия „Диалог за Унгария' да заговори за подозрения за корупционни практики в раздаването на обществени поръчки.

Представителят на управляващата консервативна партия Гергели Дюлаш отхвърли обвиненията като провокация преди европейските избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    11 2 Отговор
    Е, не е като при нас, олигарсите да "пътуват" с правителствения самолет ;)))
  • 2 Факт

    12 2 Отговор
    Абе ще му търсят цаката на Орбан продажниците от соросоидните медии и фондации...Яко им бърка отзад-та сега ще има яко постановки срещу него...
  • 3 5ко

    9 1 Отговор
    Не слушка Орбан и оплювките тепърва почват с дива сила.
  • 4 ivan4o

    3 1 Отговор
    Незнаех че самолетите гледат футбол!
  • 5 Хаха

    0 3 Отговор
    Слабичък е Виктор.Путин си има олигарх за готвач мноооого има още дорде стигнеш баницата на православието!
Новини по държави: