Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 13:08 1 164 34

Доверието към Путин се е понижило

  • доверие-
  • владимир путин-
  • русия-
  • президент-
  • реформи

Понижение с цели 20 пункта

Доверието към Путин се е понижило - 1
Снимка: БТА/ AP

За по-малко от година доверието към руския президент Владимир Путин като политик се е понижило с 20 процентни пункта, съобщава вестник „Известия“, като се позовава на ново социологическо проучване на „Левада център“, предаде БНР.

През ноември миналата година, преди да се кандидатира за четвърти президентски мандат, доверието към Владимир Путин е било 59%. През септември 2018 този показател вече е 39 на сто. Спад от 20%, като девет от тях са регистрирани тази година между юни, когато правителството обяви намерението си да повиши пенсионната възраст, и септември, когато президентът одобри съответните законови промени.

Наблюдава се намаляване на доверието към популярните министри на външните работи и на отбраната. При Сергей Лавров спадът е от 23 на 15%, а при Сергей Шойгу – от 19 на 10. Доверието към премиера Дмитрий Медведев е относително постоянно: 10% в момента срещу 11 в края на миналата година. Социолозите от „Левада център“ изтъкват социално-икономическото положение в страната и пенсионната реформа като основни причини за снижаването на доверието към водещите политици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    13 15 Отговор
    Пролет иде.
  • 2 Мукавей

    21 17 Отговор
    Понижило? Съберете рейтингите на Макарона, вещицата Мей, Мърморкел и Голямата Рижа - и ще стане колкото рейтинга на Путин.
  • 3 СССР

    19 18 Отговор
    Глад в кочината, глад. Нет хлеб, нет товары, ничего нет.

    Коментиран от #5

  • 4 Реалист

    16 15 Отговор
    Вожда с грузински произход, наследникът на Джугашвили, ботокс пути, ще остане вечно в историята с алчноста си. Децата му ще плащат!
  • 5 Гринго

    8 11 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    Бе и аз тва чух. 42 милиона говеда в кочината били на програма за изхранване със смляна метла "Снап"
  • 6 ЛИЛИПУТИН

    11 10 Отговор
    Както великия Вахтанг Кикабидзе ги нарича двамата баскет болисти а аз Лилипутин скоро ще му ходят бавно.Докара народа си до просешка пръчка -глад-безработица-лъже и мами като истински ГБешник.Жалко че огледално се отразява и в БГ
  • 7 питащ

    3 2 Отговор
    Аз просто да запитам.То доверието някой въобще гледа ли го,брои ли го.

    Коментиран от #11

  • 8 Да да

    8 7 Отговор
    ДрОгари! Кой се е усмелил да публикува тази новина! Лошото е че и Новичок-а свърши! Убийте го с голи ръце и го хапнете за вечеря! Това ще е някой преял гаден капиталист!
  • 9 Мършата

    3 7 Отговор
    Гледам редовно предаването на Антон Тодоров "Документите"! Миналото предаване той каза нещо, което силно ме възмути! Антон Тодоров нарече дълбоко уважаваната от мен ДСБ "сини болшевики"! Темата беше "Как Съветския Съюз разграби България", през проклетото така нареченото "Живково Временце"! Запитах се дали не продължава това разграбване???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 отговор

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "питащ":

    Зависи къде живееш. В цивилизацията - да! У нас и в целия соцлагер, какво доверие, какви 5 лв.? Не ми вярваш - твоя си работа. Важното е аз да си вярвам, а тези близо до мен са свикнали да се правят на какви ли не. Ама били лоши актьори?! Какво от това, никой не пита тези извън моя собствен кръг. Те пък са свикнали на всичко - глад, мизерия, терор, тъмнина и така нататък. Не мисля че някога подобна психика може да бъде изкоренена. Изминаха толкова години, радвахме се, скачахме, приветствахме нещото, наречено демокрация. И нищо! Пак сме ние и пак е същото. С лъжа и измама напред към светлото бъдеще! Страшното е, че всекидневно тровят душите ни.
  • 12 Ливада

    6 0 Отговор
    Много им се иска на някои да е така, че даже и го сънуват, дотолкова, че почват да го смесват с действителността. Но колкото и да си фантазират и декламират едно и също, реалността е малко по-различна.
  • 13 VickieMichalik

    0 7 Отговор
    Аз правя $ 86 на час, работейки от дома. Бях шокиран, когато съседът ми каза, че средно е $ 95, но виждам как работи сега. Сега чувствам толкова свобода, че съм мой шеф.

    Това е, което правя >>>>>> www.InfoPay9.com
  • 14 Лальо Лалев

    8 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Иван Шмельов за руския народ Руснаците са народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде.

    Коментиран от #30

  • 15 Male mila

    4 4 Отговор
    В Америка ли ?
  • 16 Илия Бешков

    7 9 Отговор
    Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство

    Коментиран от #20

  • 17 Тодоров

    9 4 Отговор
    Малко математика: Според ЛЕВАДА-ЦЕНТЪР преди изборите доверието към Путин било около 59%. Сега паднало с 20%. А пък Путин печели изборите с близо 80%. Уважаеми РЕДАКТОРИ, схващате ли разликата ? Лошо е, когато национална медия (в случая БНР), се позовава на в-к ИЗВЕСТИЯ, който пък от своя страна се позовал на социологическо проучване на ЛЕВАДА-ЦЕНТЪР и така до българския слушател достига изкривена и подвеждаща информация. АБСОЛЮТНО НЕПРОФЕСИОНАЛНО ! Левада-център е неправителствена организация и в РУСИЯ ОФИЦИАЛНО е определена като "чуждестранен агент", понятие с много негативен оттенък в
    руския език (същото е и в английския, "шпионин"). Според версията на Министерството на правосъдието „Левада-център“ е чуждестранен агент, защото получава финансиране от чужбина, като при това провежда политическа дейност. В случая „политическа дейност“ означава публикуването на резултати от допитвания до общественото мнение, нямащи нищо общо с действителността, т.е манипулираща информация. От Министерството на правосъдието смятат, че това оказва влияние върху възгледите и убежденията на руснаците. Чиновниците изброяват редица компании (от САЩ, Великобритания, Норвегия, Германия и Литва), които са финансирали „Левада“. С други думи ЛЕВАДА-ЦЕНТЪР е нещо подобно на нашия БХК или подобна соросоидна структура. Само че в Русия Държавата "диша във врата" на такива структури, а в България обратно - цели държавни институции и политици са на "хранилка" при НПО-тата.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 финишира вече

    6 6 Отговор
    А беше 80 процента..... някога. Денги нет, проблеми - колкото искаш.
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тодоров":

    И какво общо има доверието с "печеленето" на избори ??? То изборите са с 80% , а не със 100% само от кумова срама , та да се правят на "демократи " , то се видя какво става ако поне маааалко са честни след последните избори в далечния изток !!! Просто на Левада не могат да платят , а не смеят и да ги затворят по същата причина , по която и изборите са със 80% , а не със 100 !!!!!!!
  • 20 Селяндур

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Илия Бешков":

    мисля ,че става въпрос и за Болхария?Иначе словоизлиянието е фърст.
    От къде го преписа?Дал си си правилна оценка.Да теа в професора!
  • 21 Azazel

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Тодоров":

    Като говорим за математика..., да, за Путин гласуваха 76% от гласоподавателите, но като брой това бяха 55 млн. човека. Хайде сега провери колко човека живеят в Русия, извади нямащите право на глас и ще видиш, че сметката на „Левада център“ е точна. Освен това, избори доста лесно се печелят, когато на предишните избори хвърлиш основния си опозиционен лидер в ареста, а на тези просто му забраниш да участва, заради скалъпени обвинения... Относно тенденцията да се нарича всеки, който вади неудобна за лидера и правителството информация - "чуждестранен агент" и "соросоид", просто нямам какво да кажа - лумпенизацията е повсеместна...

    Коментиран от #33

  • 22 Какви хора

    0 2 Отговор
    Са руските ръководители? Малоумни са! Прочетете за Руска-Америка и може да ви светне лампата! Да владеят западният бряг на Северна Америка. Да продадат Аляска- над милион кв. Километра за седем милиона долара, тогава! Да имат селища в сегашна Калифорния!
  • 23 Какви хора

    2 1 Отговор
    Са руските ръководители? Малоумни са! Прочетете за Руска-Америка и може да ви светне лампата! Да владеят западният бряг на Северна Америка. Да продадат Аляска- над милион кв. Километра за седем милиона долара, тогава! Да имат селища в сегашна Калифорния!
  • 24 Borislav Popov

    2 2 Отговор
    А доверието към бай дони - колко ? Няколко знака след нулата ?!!

    Коментиран от #28

  • 25 Цанко

    1 1 Отговор
    Зад Урал в глубинката много го "обичат" шеломович!
  • 26 А чичко

    0 1 Отговор
    Дони ухаживат нада , очни хорошо ухаживат, или игти к Чотрич!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Да бе да

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    И вярваш ли си? Питай българите, в САЩ, ако познаваш какво ще ти кажат, но то си глух, нали?
  • 29 Лаврентий Павлович

    2 0 Отговор
    Всяко едно недоносче от евроГейатлантическия политически зоопарк мечтае за поне 50% от рейтингита на одобрение на ВВП, а "свободните", "независими", "обективни" медии на щатскостанска издръжка могат да си дрънкат квот си искат... техните рейтинги са около нулата, просто защото не съществуват, все още, отрицателни.
  • 30 Лаврентий Павлович

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Лальо Лалев":

    Е те за туй предците весело и щастливо са лапали османските чепове и са се радвали, къде 25 поколения ,как онождат жените им секви резани карабини... сводолюбиви ми нещастен еврогейатлантически цървул.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Лаврентий Павлович":

    лавренти не ссср ни е подарил освобождението ,а тия дето твоите хора избиха в ссср.путиноид да обяснява за царска русия е същото като евреин да плаче за хитлер!другарите избиха почти всички останали живи наши освободители заедно с техните деца и внуци.тези дето не успяха ги прогониха.
  • 33 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Azazel":

    Сметката не може да излезе точна,ако не гласувалите автоматично се броят като противници на Путин или загубили доверието против него последните няколко месеци.По същата логика може и да ги сметнем като привърженици на Путин,но поради мързел,ги домързяло да отидат до урните.
  • 34 свободко

    0 0 Отговор
    Който прави пенсионна реформа трябва да бъде обесен на жиците на трамвая ! Без значение дали е еврогей, соросоид, комунде, фашага или някакъв друг урод.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания