8 Март, 2012 16:12 16 145 14

Грузия плаши Русия с „Катюши“ менте

  • грузия-
  • русия-
  • катюши
Грузия плаши Русия с „Катюши“ менте - 1
Снимки: Миахил Саакашвили/Фейсбук

Седмици преди настъпването на пролетта в Кавказ се появиха и първите сигнали за горещо лято в региона, коментират специализираните армейски сайтове.

Преди дни стана известно, че в присъствието на президента на Грузия Михаил Саакашвили успешно е била изпробвана ракетна система за залпов огън, позната като „Катюша“.

Това е станало ден преди президентските избори в Русия. На 3 март в присъствието на Михаил Саакашвили системата за залпов огън е била изпитана на полигона Вазиани.

Официалното видео вижте тук.

Веднага след това грузинският президент се похвали с напредъка на местната отбранителна индустрия, отбелязвайки че представанета система е много по-добра не само от руските, но и от израелските образци.

При внимателен поглед става ясно, че обявената за изцяло грузинска разработка фактически е „менте“, сглобено от различни части. Според експертите пусковата част на грузинската „Катюша“ е точно копие на съветската система „Град“. Тя е качена на шасито на украинския камион КрАЗ-6322.

Това е доста широко разпространена практика в този регион, коментира главният редактор на военно-аналитичното списание „Арсенал“ Ираклий Аладашвили.

Пожелали анонимност анализатори намекват, че не случайно в навечерието на президентските избори в Русия Михаил Саакашвили е раздрънкал оръжие, макар и менте, за да покаже, че все още не е преглътнал отделянето на Южна Осетия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 като гост):

    6 1 Отговор
    Михаил Саакашвили е раздрънкал оръжие, макар и менте, за да покаже, че все още не е преглътнал отделянето на Южна Осетия.

    Ми да обяви война на Русия тогава
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дедо стефчо

    4 0 Отговор
    Мишата нема дупе за това, че ако го направи тоз път нема да му размине. :) Лошото е, че те там, когато са зле все към пушкалата ги избива :)
  • 4 дони

    8 1 Отговор
    смешки,смешки,жалко че имат президент с много болен мозък тия грузинци
  • 6 Бял човек

    2 4 Отговор
    менте, ама стреля.
    Не е като руската совалка - оригинал, ама не лети
  • 7 руснака

    5 1 Отговор
    до @6 аха, те затова дори американците от НАСА не искат да летят, ако кораба не е руски! щото не лети!
  • 8 Pesho

    3 2 Отговор
    Само като прочетох "Грузия плаши Русия" паднах от смях.
  • 9 бургас

    0 2 Отговор
    президента на грузиа е болен но има строги закони в грузиа по строги от Еуропа това може да звучи смешно но често ходиа в грузиа и знам как е положението там по строго е от ЕС и повече закони има и хората пазиат законите !!! даже и руссиа няма такива строги закони !
  • 10 ДО бургас- александрополис

    1 0 Отговор
    ауу с тия сроги закони са НОМБЕР 1 и с тая техника да му мисли РУСИЯ
  • 11 ььь

    1 4 Отговор
    Михаил Саакашвили е номер едно, единствено той не лиже задника на Путин.
    А Путин пикае газ, защото ЕС и НАТО не му позволиха да обеси Саакашвили за т..ките, както беше заплашил.
    Фактически Путин е болния мозък.
  • 12 човек

    4 2 Отговор
    Русия притежава най-големия ядрен арсенал в света. Само като прочета заглавието и ми става смешно. Америка даже с ХААРП не могат да се защитят хипотетично при евентуална широкомащабна война срещу Русия, да не говорим за тия смешници Грузия, дето са по зле и от нашата почти унищожена армия. Статията е смешна и нелепа както и да я гледам.
  • 13 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    .... реактивните снаряди също са менте, защото не могат сами да летят, а 4 грузинци ги носят и като замерят целта с тях, те не се взривяват, а застават точно вертикално за кол за мрежа тип Жити. - Това е пропуснал да каже военният аналитик от списание "Арсенал", за да ни убеди на 100% , че става дума за оръжие-менте.
  • 14 соти

    0 0 Отговор
    СМЯХ!!!!! Абе тия грузинците ще ги дам на сьд---щях да умра от СМЯХХХХ!!!!!!!!!!!
  • 15 курин

    0 0 Отговор
    По- бързо си връщайте думите и прибирайте" краза ",че тоя път ше ве е.... докато мръдате.