18 Октомври, 2018 17:03 1 600 2

Саудитски принц се е разминал с отвличане

  • саудитска арабия-
  • отвличане-
  • принц

Халед ал Сауд призна, че са му готвили капан, подобен на този за саудитския журналист

Саудитски принц се е разминал с отвличане - 1
Снимка: БТА/AP

Саудитски принц разказа как е избегнал отвличане, подобно на това на журналиста Джамал Хашоги, съобщи „Вашингтон Пост“.

Принц Халед бин Фархан ал Сауд в момента живее в Германия. Той е критик на саудитското управление.

„Един ден в Кайро представители на саудитското посолство влязоха във фоайето на хотел в града. Те се срещнаха с мой роднина. Те му казаха, че искат да му помогнат финансово. Бяха подготвили чек за няколко милиона. Искаха само да се явя в посолството. Аз знаех, че това е капан и не се явих“, заяви Ал Сауд.

Това е станало само няколко дни преди отвличането на Хашоги. Смята се, че саудитският журналист е бил убит в посолството в Истанбул.

Самият Ал Сауд заяви, че постоянно комуникира с властите в Дюселдорф.

Според експерти, случаите на насилие в Саудитска Арабия през последните няколко години са нараснали. От Би Би Си обявиха данни за изчезнали саудитски принцове, които критикуват властта в страната.

Самият принц признава, че в началото на престоя си в Германия е засичал хора, които го следят, но тези случаи вече са намалели. Според него Саудитска Арабия се опитва да го достигне чрез свои представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    9 1 Отговор
    Сорос защо не е основал Саудитски Хелзнкски Комитет? ДГЕ в наглия жид
  • 2 Пешо

    8 1 Отговор
    Бабоеба, бабичката Меркел и пияницата Юнкер нищо не предприемат - нито гонят саудитски дипломати, нито налагат санкции... нищо реално. Соросоидите - безродници съсипват света.
Новини по държави: