Last news in Fakti

16 Март, 2012 08:11 940 0

Монархиите от Персийския залив затварят посолствата си в Сирия

  • сирия-
  • посолства-
  • затварят-
  • персийският залив
Монархиите от Персийския залив затварят посолствата си в Сирия - 1
Над 17 хиляди са вече сирийските бежанци в Турция - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестте арабски монархии от Персийския залив затворят посолствата си в Сирия в протест срещу едногодишното насилие в страната.

Саудитската осведомителна агенция СПА цитира генералния секретар на Съвета за сътрудничество в Персийския залив генерал Абдулатиф ал-Заяни, който съобщи в комюнике, че решението показва отхвърлянето на "продължаващите убийства, извършвани от сирийския режим, и измъчването на невъоръжения сирийски народ, придържането му към военната опция и пренебрегването на всички усилия за намиране на изход от трагичното положение, в което се намира сирийския народ".

Заяни призова международната общност "да вземе бързи и твърди мерки за прекратяване на убийствата, мъченията и явното засягане на достойнството на сирийския народ и на неговите легитимни права", уточнява агенцията.

Саудитска Арабия и Бахрейн съобщиха в сряда, че дипломатическите им мисии в Сирия ще бъдат затворени. Сега към тях се включиха и Обединените арабски емирства, Катар, Оман и Кувейт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА