Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 09:51 2 088 12

Търси се бившият премиер

  • никола груевски-
  • вмро-дпмне-
  • македония

В Македония е издадена заповед за арест на укриващия се Никола Груевски 

Търси се бившият премиер - 1
Снимка: БТА/АР

Македонските власти издадоха заповед за арест на бившия министър-председател Никола Груевски, осъден на две години затвор, съобщи АР. Той беше признат за виновен в злоупотреба с влияние за купуването на луксозен Mercedes на стойност 600 хиляди евро.

Съд в Скопие в петък му нареди да се яви незабавно в затвора, но той не изпълни нареждането.

Отхвърлено бе и последното му обжалване на присъдата. След няколко неуспешни опита на Груевски да му бъде връчено съдебното решение за присъдата, вътрешното министерство издаде заповед за арест и за отвеждането му в затвора.

48-годишният Груевски беше премиер от 2006 до 2016 и до миналата година бе начело на партията ВМРО-ДПМНЕ. Самият той твърди, че е жертва на политическо преследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Там съм

    18 1 Отговор
    В Русия съм,в Русия съм................
  • 2 хаха

    18 1 Отговор
    В СЪРБИЯ СЪМ, В СЪРБИЯ..............
  • 3 впечатлен

    11 4 Отговор
    Поведението на този бивш премиер е абсолютно криминално! Все повече се изненадвам от липсата на достойнство на популярни хора, които никак не се срамуват, нямат доблест да застанат пред съвестта си. Боклук! Затова ценя западната култура на поведение, джентълменството, не на циганщината. Крадеш и бягаш, криеш се. Държавната система обаче така е устроена, че дава тази възможност. И тя криминална в защита на криминално проявени управници. На циганите приляга, но на премиери, били те бивши или настоящи, никак!
  • 4 Гост 1

    12 1 Отговор
    Този ли строи паметници на всякакви ''македонски богове''а за един мерцедес са се хванали ,а дано и по нашите ширини такъв късмет-премиер в затвора
  • 5 Перър

    2 2 Отговор
    Ако искат нещата да се оправят да се обеденим

    Коментиран от #6, #10

  • 6 след време

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Перър":

    Не можеш да се обединиш с народ който те мрази. Това учат в училище - как ние сме фашисти и окупатори. За сърбите вероятно учат, че са освободители. След години може да се променят нещата, но това зависи от комисията която създадоха на база на Договора за добросъседство. А там ако са същите комуноиди които помогнаха да се създаде македонската нация и език едва ли ще се промени нещо. Тази омраза трябва да се преодолее, иначе те ще са първите които ще ни забият нож в гърба.
  • 7 600 хил.€

    7 4 Отговор
    Купил за държавата,не за себе си луксавтомобил.А нашите бивши и настоящи премиери с колко се облажиха от разпродажба на безценица на държавното?С милиони!Но тях никой не ги съди,за тях няма заповеди за арест.Наскоро Бащицата каза,че никога България не била в такава добра кондиция!Подиграват ни се нагло в очите!
  • 8 Индиана Джоунс

    1 0 Отговор
    По вероятно да е в сърбия , но целта на тези сега е точно това.
    Отстраняват конкуренти в политиката по деликатен начин, и сега са доволни
  • 9 некойси

    3 1 Отговор
    Сега ще видите продължението на филма в неделя как се издирва нашия пермиер ... :)
  • 10 Bubbles

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перър":

    Правилно, българският съд веднага ще го оправдае!
  • 11 никси

    1 1 Отговор
    в бьлгария сьм тарадада при министьра на военните работи да го науча как и тои да си купи лимузина за половин милион евро моя приятел кр….. кара...….нов да краде пари от данакоплатците току виж итои ме е направил бьлгарин с някои паспорт тои ги умее тия работи много е точен нема ядове у това
  • 12 надзорник

    0 0 Отговор
    те там как са с съдебната система,има ли някаква демокрация или е сръПска подлога
Новини по държави: