Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 11:06 2 691 8

Груевски е минал границата като жена

  • никола груевски-
  • македония-
  • жена-
  • унгария-
  • облеклко-
  • паспорт

Премиер в изгнание

Груевски е минал границата като жена - 1
Снимка: Shutterstock

Унгарските медии са пълни с новини за бягството на бившия македонски премиер Никола Груевски в Будапеща. Най-голямото издание index.hu пише, че той преминал унгарската граница, преоблечен в женски дрехи, предава скопският телевизионен канал „1ТВ“, цитиран от Агенция „Фокус". Те съобщават, че говорителят на унгарския премиер е отрекъл, че Виктор Орбан и бившият министър-председател са се срещали.

„Премиерът вчера се прибра у дома и се срещна с две лица, но не и с човека, за когото питате“, е заявил Бертланд Хаваси пред унгарските медии. Според журналистите в Будапеща, Груевски е в страната и най-вероятно е пристигнал в петък. Те казват още, че били изненадани, че бившият македонски премиер се намира в резиденцията на Орбан. Журналистът Золт Кернер от 24.hu е заявил пред „Макфакс“, че първите дни от престоя си в Будапеща Груевски е прекарал в хотел „Кемпински" в Будапеща.

„Преди няколко месеца правителството направи промени в Закона за имиграцията. Според тази процедура, в същият момент, когато е преминал границата, правителството е трябвало да върне Груевски в Македония, или в Сърбия, ако действително той е пристигнал в страната през Сърбия, тъй като двете се смятат за сигурни страни. Ако Сърбия откаже да го приеме, тогава ще трябва да започне процедура за предоставяне на убежище. Това е обичайната процедура за тези, които молят за убежище. Цялата процедура трябва да завърши в срок от 60 дни, или ако е по бързата процедура, за 15 дни. Ние нямаме информация коя процедура е избрана“, заяви журналистът Кернер.

Евродепутатът от Нидерландия Джудит Саргентини, заклет противник на Виктор Орбан, попита открито унгарските власти дали ще отхвърлят молбата за убежище на бившия македонски премиер, защото според техните критерии той е дошъл от сигурна страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и на циганско колело сигурно

    8 4 Отговор
    Е,хайде сега,чак пък като жена.Поне да го кажем-като джендър.

    Коментиран от #2

  • 2 Емил

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "и на циганско колело сигурно":

    Що джендър, бе?! Нали всички русофили са 100% хетеросексуални. Вероятно избърза с коментара - провери как е наредено да се от Москва!

    Коментиран от #5

  • 3 котйо

    9 0 Отговор
    да иде в Хотела на ВАЛЕРИ
  • 4 некойси

    6 1 Отговор
    Ако често се облича в женски дрехи може и да му харесва ... това вече е проблем.
  • 5 и на циганско колело сигурно

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Да така е.Ама зор майка,зор!!!Явно зор пол не признава.Щом службата го изисква,щом трябва,щом се налага маскира се на джендър и отпрашва по прашки.И каква стана тя-спасението е в джендарията??!!Не е за вярване!Само да не се превърне в Балкански синдром......
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АЙДЕ ЛУДИ

    2 0 Отговор
    И се е представял като Груйка ?
  • 8 Мигел

    0 0 Отговор
    За милиони-няма закони!Ако си бежанец от войната и влезеш на територията на Унгария и помолиш за убежище те задържат във център за бежанци,освен ако не си милионер бягащ от правосъдието-тогава първите два дни те задържат в пет звезден хотел,а после те местят в резиденцията на министър председателя,точно както правят сърбите(визирам крадеца Цветан Василев)!
Новини по държави: