29 Ноември, 2018 15:27 1 413 3

Губернаторът на Рио бъркал в кацата с меда

  • бразилия-
  • губернатор-
  • рио де жанейро-
  • луис фернанду пезау

Луис Фернанду Пезау беше арестуван по подозрение за вземане на подкупи за милиони

Губернаторът на бразилския щат Рио де Жанейро бе арестуван по подозрение, че е участвал в група за измами и пране на пари, обяви федералната прокуратура, цитирана от Reuters.

Луис Фернанду Пезау е бил задържан заедно с още осем души в хода на антикорупционно разследване. Станалото известно под името "Автомивката" разследване е довело досега до присъди срещу голям брой високопоставени политици и хора от бизнес елита в Бразилия.

Не последва коментар от правителството на щата Рио де Жанейро, нито от говорител на губернатора.

Прокуратурата смята, че Пезау е участвал в престъпната схема в периода от 2007 до 2014 г., докато е бил секретар по обществените въпроси и заместник на бившия губернатор Сержиу Кабрал. Кабрал, който вече е осъден и лежи в затвора, е оглавявал схемата за вземане на подкупи за милиони от строителни компании в замяна на инфраструктурни договори, един от които свързан със Световното първенство по футбол.

Предполага се, че Пезау е получавал пари, за да прикрива действията на престъпната организация, които пари после са били изпрани. Според прокуратурата той е взел общо 25 милиона реала (сега равни на 39 млн. реала или около 6,5 млн. щатски долара), които предстои да бъдат конфискувани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динко

    3 0 Отговор
    Мачкай, Кобра!
  • 2 ванката

    3 0 Отговор
    а има ли такъв който не бърка???
  • 3 Гост

    3 0 Отговор
    Я елате в Кенефистан,има-няма едно сегашно правителство плюс няколко минали за прибиране,(макар че китайският метод е по-добър)
Новини по държави: