Last news in Fakti

5 Декември, 2018 07:20 5 713 49

Решено! САЩ напускат договора за ракетите заради Русия

  • сащ-
  • русия-
  • договор-
  • ракети-
  • майк помпео

Шестмесечното предизвестие за напускане ще започне след 60 дни

Решено! САЩ напускат договора за ракетите заради Русия - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ ще преустановят задълженията си по Договора за ракетите със среден обсег след 60 дни заради нарушения на Русия, заяви държавният секретар Майк Помпеo, цитиран от АР.

Той обяви това решение след среща на външните министри от НАТО в Брюксел, на която другите страни членки подкрепиха твърдението на Вашингтон, че Русия е нарушила договора от 1987 г.

"Или трябва да си заровим главата в пясъка, или да предприемем продиктувани от здравия разум действия", заяви Помпeо.

Той обяви, че шестмесечното предизвестие за напускане на договора ще започне след 60 дни. САЩ смятат, че новите руски ракетни системи ССЦ-8 нарушават договора.

Решено! САЩ напускат договора за ракетите заради Русия

Помпео добави, че САЩ биха приветствали промяна на позицията на Русия, но не е видял такива признаци от страна на Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СссереМ

    20 76 Отговор
    Айде рушляци да ви видим сега как ще риете.

    Коментиран от #6, #7, #18, #28

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен пес

    78 21 Отговор
    Направо не могат да повярват как само си вкараха таралежа в гащите .... тея американци не се научиха че с Руски ракети шега не бива ...
  • 5 Kcaniba

    74 13 Отговор
    Търсиха си, тъ сиха причини да си развържат ръцете сащисаните... и опа!!!
    Русия им е виновна!!!
    На крива ракета....
  • 6 Е добре реципрочност

    22 7 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    залп с целия потенциал
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кую

    37 6 Отговор
    Миротворци...
  • 10 NikNay

    35 6 Отговор
    А да си свалят гащите и да ви се одупят не искате ли?
  • 11 пешо

    61 7 Отговор
    НАТО отдавна е нарушила всички договори със СССР.
  • 12 Byg

    11 60 Отговор
    Крайно време е някой да ги на шамари тия ушанки , само война им е в пияните бечури.
  • 13 Путин

    32 8 Отговор
    Местя си го в другия крачол!
  • 14 666

    25 20 Отговор
    Руснаците май сбъркаха с избора и назначаването на точния човек за президент на САЩ На следващите избори да помислят добре човекът който ще изберат дали няма да ги подпука като ''партньори''???
  • 15 АСАК

    41 7 Отговор
    Осъзнахте ли,че този Бомбео е кръгла нула.А щадите нарушават ли договора чрез ракетните системи разположени в Румъния с наземно базиране.Сега ще видят другата страна на монетата.
  • 16 Насран русофил

    13 23 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 17 боцмана

    19 7 Отговор
    Когато двама си ги мерят , не е препоръчително друг да си вре задника между тях.
  • 18 Педал виж кой рие

    26 11 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Твоите кравари рият, защото армията им е само от педали като тебе! -" Русия може да унищожи САЩ, а Китай да нанесе сериозни поражения. И двете държави представляват заплаха за Щатите. Изводът направи генерал-лейтенант Кенет Маккензи, който е началник на Обединения щаб на американската армия. Общо пет са основните заплахи за САЩ. „Иран е една от тях, но е тя по-малка заплаха от Русия”, казва Маккензи като не пропусна отново да обвини Техеран в „злонамерени дейности в региона”, който представлява заплаха за САЩ.

    Маккензи припомни, че САЩ водят дългосрочно стратегическо съперничество с Русия и Китай в Централна Азия и затова на американските въоръжени сили са им необходими възможности за разполагане в региона на военни бази и използването на въздушно пространство. „Да – съперничеството между великите държави има глобален характер. То е не само в границите на самите велики държави, но също така и в периферията, като например на такива конкурентни територии като Централна Азия”, каза той, отговаряйки на въпрос дали разглежда Централна Азия като регион, където се води дългосрочна стратегическа битка между САЩ от една страна и Русия и Китай – от друга”.

    Коментиран от #25

  • 19 Истината

    37 13 Отговор
    ФАЩ единственото, което могат е да нападат суверенни народи, да унищожават и насилват. Какво по-логично е, да си признаят, че продължават да бълват зверски оръжия. То друго не правят - единствено порнография и оръжия.
    И все СВЯТАТА РУС им е виновна. Що?! Щото не се предадоха отведнъж?! Или щото там са Хора. Щото Славяните създадохме Науката, Културата, Изкуството, Духовността, докато западните варвари се занимават с гаври и зверства?!...

    Коментиран от #23, #44

  • 20 Thor

    25 10 Отговор
    Америте явно искат да се въоръжават и си търсят повод, но не могат да разберат, че по този начин ще дадат карт бланш на руснаците да се въоръжат и те, и то с много по-сериозни неща, което няма да е в тяхна полза, меко казано.
  • 21 666

    22 28 Отговор
    Егати ташака става сега ако натресат 5 000 крилати ракети с неутронни глави в Украйна:):) Руснаците ще кудкудякат ден и нощ беспирно:):)

    Коментиран от #49

  • 22 Американски акт на отчаяние

    32 12 Отговор
    Слаби сте американски нещастници!Русия е 50 години напред в ракетостроенето!Кухите ви напечатани долари вече нямат стойност!Разкриха ви !Даже олигофрените от западна Европа разбраха, че сте въздух под налягане!
  • 23 Преброяване на бесните язовци

    20 26 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    А "святата рус" хич не напада суверенни народи, нали? И хич не бълва "зверски" оръжия? А смешката, че славяните сте създали "Науката, Културата, Изкуството, Духовността" даже няма какво да се коментира, защото е такава чутовна глупост, че и BOLEN Сидеров ще ти се смее.

    Коментиран от #24

  • 24 Слав

    20 16 Отговор

    До коментар #23 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ти не се ли усещаш, че злослвейки срещу славяните засягаш не само руснаците, а и българите, и много други също. И да, славяните са на много по-високо културно ниво от т. нар. "цивилизован свят", поне в днешно време и през последните 50-60 години.

    Коментиран от #29, #30

  • 25 Сссерем

    16 12 Отговор

    До коментар #18 от "Педал виж кой рие":

    Бубенце с колко ника пишеш бре,твоят копи-пейст си личи от километри.
  • 26 666

    11 16 Отговор
    Много от вас не са запознати с принципа на действие на крилатите ракети томахоук. Както въздушната възглавница се отваря при удар на колата по подобен начин се взривява главата на ракетата ако бъде ударена, така че разположени в Полша и Украйна ако руснаците успеят да свалят първите ракети с това само ще си самоунищожат дивизионите под свалената ракета. При ядрена бойна глава изпепелява всичко отдолу в радиус от километри при неутронна живата сила се дематериализира. Следващите ракети вече минават спокойно и достигат по-навътре ако и те бъдат свалени пак така и следващите след тях достигат вече целта си. Руснаците затова беснеят и кудкудякат ден и нощ беспирно оглушавайки стените на Кремъл сега:):)
  • 27 Румяна Костова

    18 15 Отговор
    Нищо ново под слънцето.САЩ влиза и излиза от договори когато както им изнася.Нали още си мислят,че те са господари на света.Евпопейските велможи кимат с глава,да, да, да,руснаците са виновни.При сделката с Иран,иранците разбира се са виновни.Сега следва нова база в Полша на границата с Беларус,където ще струпат тези свои ракети със среден обсег.Лукашенко вече обяви ,че,ако го сторят,той пуска руснаците в Беларус да си направят своя база.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Преброяване на бесните язовци

    18 13 Отговор

    До коментар #24 от "Слав":

    А ти не се ли усещаш, че българите НЕ СМЕ славяни? И че славяните са измислени от комунистите? А тази смешка, че т. нар. "славяни" били на много високо ниво искрено ме забавлява. Особено като гледам пияните деградирали рушняци на какво високо културно и духовно ниво са. 😂

    Коментиран от #33, #43

  • 30 С педали няма смисъл да спориш

    5 12 Отговор

    До коментар #24 от "Слав":

    , те мислят само за задника си, обръщат го натам, който им плаща! С коментарите си го доказват.
  • 31 Румяна Костова

    5 17 Отговор

    До коментар #28 от "Гостът":

    Добре е за нас,че приоритети за нови бази на САЩ в Европа са Румъния и Полша,а ние не сме толкова интересни.Защото нашите политици са много услужливи.
  • 32 Преброяване на бесните язовци

    17 4 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    Ето го и дежурният Румян Костов. Руменчо, че американците са гадни двулични копИлета няма да спорим. Тук съм съгласен. Ама защо така избирателно говориш само за тях? Рушняците не са ли същите? За тях международните договори са като тоалетна хартия. Бършат се с тях когато русофилнята е заета с близането на турски за.ници и не може да им ближе техните. И ФАЩ, и прошшѝя, колкото по-скоро се разпадат на съставни части, толкова по-добре за хората като цяло.

    Коментиран от #40

  • 33 Румяна Костова

    5 19 Отговор

    До коментар #29 от "Преброяване на бесните язовци":

    Славяните са измислени от комунистите?Ами езика ни ,толкова близък с руския и сръбския?Че чак с малко напрягане човек може да се разбере с поляци и чехи,без да е учил езика.На историческа случайност ли го отдавате?Преди да дойдат комунистите неми ли сме били?Славяните са наричани различно от различните държави и през вековете.Но тогава ,както и сега,на някого никак не му е в интереса славяните да са обединени.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Антинато

    5 17 Отговор
    САЩ винаги са търсили поводи за войни по света са воювали но сега ще получат един здрав сибирски леден в задните части.
  • 35 Преброяване на бесните язовци

    16 5 Отговор

    До коментар #33 от "Румяна Костова":

    О, боже, колко си про3т! Ами къде забрави и македонския? И с тях ни е близък езика! Обаче се чудя защо така не можем да се разберем с шведите или норвежците? Според извратената рушка логика и те са славяни (високи, руси със сини очи)! Ама езиците ни са много различни и следователно не са славяни. Е какви са тогава, след като имат всички черти на славяните? 😂

    Коментиран от #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Преброяване на бесните язовци

    15 2 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    😂😂😂
  • 38 kyuhguk

    3 12 Отговор
    Не се лъжете всичко е театър, фащ-аджиите само си търсят повод
  • 39 Румяна Костова

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Трол,щастлив,кой ти говори за азбука тука и за монголци и шведи.Първо имаш езика на който говориш,а после идват азбуките и религиите.А езикът ни има един корен със всички славянски езици.
  • 40 Румяна Костова

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "Преброяване на бесните язовци":

    Изглежда много Ви се ходи до едното място.И нямате тоалетна хартия...Не мога да Ви помогна.Американците излязоха от договора с Иран,моля ,като намерите тоалетна хартия,кажете договор от който руснаците първи са излязли.Имаха устен договор руснаци и американци,НАТО да не се разширява .Наруши го кой отново,руснаците?

    Коментиран от #48

  • 41 Румяна Костова

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "Преброяване на бесните язовци":

    Не се пенете толкова.Хипотезата ,че шведите са славяни не е официална за Русия.И те както нашите историци ,имат различни версии за произхода си.
  • 42 Добре да преценят краварите

    2 2 Отговор
    дали ще могат да го поемат този надървеният на руската мечка? Май това им е зора, от това се плашат.
  • 43 Дивуй

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Преброяване на бесните язовци":

    Малий, преброител на бесни язовци дава оценка на Болшой театър.Много миришеш на язовец пич.И къпането не помага ,нали?
  • 44 Добърден

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Не знам кой ти е сложил минуси, но ще го помоля най-учтиво ДА СИ ГИ ЗАВРЕ ОТЗАД ПО-ДЪЛБОКО.
  • 45 Готин ама не съвсем

    4 0 Отговор
    Ще докараме кораби и десантни войски и ще ви биеме блядовете като за световното в САЩ 1994 а ние смелите български натовски воини ще получиме една трета от територията на крим след неутронния апокалипсис. Нали се сещате как красивите ви руски женички /а те ще останат живи защото има и генни биологични бомби/ как ще изглеждат с водка сельодка и хайвер усмихнати и посрещащи ни/ нас българите много ни харесват/ и последвалата секс вакханалия:):)Не че и тука в България биват пропускани /всяка е строшила поне по 150 български ку.а от началото на семейния си живот тук в България/!!! Никак не искат да се връщат обратно в Русия доминират над българските си съпрузи даже правят секс пред тях така че млъкнете пубери смотани а се постарайте да доведете коооолкото се може повече рускини за секс и разплод):)После ще се уточняваме от кого са децата:):)
  • 46 Развален грамофон

    2 0 Отговор
    До Слав и Румяна Костова. Близоста на езиците и други битувизми само подчертават, че народите се мешат и си влияят. ДНК изследванията на съвременните българи и запазените кости от погребални могили показват, че съвременните българи нямат нищо общо със славяните и много общо с траките. И още българи и турци като играем едни и същи хора да не сме роднини ?
  • 47 UKR

    1 0 Отговор
    Айде да ви видим сега. Тия клоуни в кремъл наистина ли си мислеха че може безнаказано да си правят каквото поискат. Преди им рухна долната империя (ссср), а грабеха от половината свят. Сега са сами, бедни и мизерни и една нова надпревара ще ги довърши. Мизерници с брутен вътрешен продукт по-малък от този на една китайска провинция. Тик-так, тик-так, 59 дни.....
  • 48 UKR

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Румяна Костова":

    А бе смехорано, какво е това устен договор в международното право?
    Имаше ли гаранция от Русия към Украйна да предаде ядрените оръжия срещу гарантиране на териториална цялост? Влизането в НАТО и ЕС на държави от постсъветското пространство е плод на желание самите държави за присъединяване към структури от цивилизования свят. Навсякъде където са зле емигрират към по-доброто или се стремят да станат част от него. Откъде на къде от русия ще зависи суверенни избор на тези държави....
  • 49 Гъссст

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "666":

    Ми да пробват 24 часа след внасянето на първата и ще има референдум за преминаване на цяла украйна към руската федерация заедно с краварската ракета ДОБРОВОЛНО РАЗБИРА СЕ 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺😂😂😂😂😂
Новини по държави: