Last news in Fakti

24 Март, 2012 15:15 980 0

Майката на убиеца от Тулуза освободена

  • тулуза

Брат му остава в ареста

Майката на убиеца от Тулуза освободена - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отменена е мярката задържане под стража по отношение на майката на терориста от Тулуза Мохамед Мера, предаде АФП, позовавайки се на полицейски източник.

За другите двама задържани – по-големия брат Абделкадер Мера и неговата спътница - мярката остава в сила за 96 часа, които изтичат в неделя. Двамата са прехвърлени в сградата на антитерористичната поддирекция (SDAT) край Париж.

По време на разпит в Тулуза 29-годишният Абделкадер, за когото се знае, че е по-религиозен и по-ангажиран по отношение на салафизма (интегристка интерпретация на исляма) от брат си, е заявил, че е присъствал на кражбата на скутера, използван от убиеца, за да застреля тримата военнослужещи в Монтобан и трите деца и учителя от еврейското училище в Тулуза в периода 11-19 март. Той посочил, че се гордее с действията на Мохамед. Скутерът от 500 куб. см, марка Ямаха, бе отмъкнат на 6 март в района на Тулуза или пет дни преди първото убийство.


По време на убийствата Мохамед Мера, самопровъзгласил за муджахидин в служба на "Ал Кайда", е бил сам. Следователите обаче се питат кой го е подпомагал материално, след като е живял над скромните си официални финансови ресурси. Особено важно е да установят дали някаква структура, дори и ембрионална, или мрежа стои зад двамата братя, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА