Last news in Fakti

10 Декември, 2018 16:00 3 377 7

Пълен Брекзит хаос в Лондон

  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей-
  • великобритания

Очаква се извънредно съобщение на премиера Тереза Мей 

Пълен Брекзит хаос в Лондон - 1
Снимка: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей ще направи пред парламента извънредно съобщение за Брекзит на фона на медийни съобщения, че решителното гласуване по споразумението за излизане на Великобритания от ЕС ще бъде отложено, предаде АР.

От кабинета на председателя на Камарата на общините, долната камара на британския парламент, обявиха, че Мей ще направи непланираното предварително изявление около 15.30 ч. местно време (17.30 ч. българско време).

По-рано премиерът свика съвещание на правителството за следващите стъпки в процеса за Брекзит. По програма парламентът трябва да гласува утре дали приема или отхвърля споразумението с Брюксел и прогнозите вещаят голямо поражение за министър-председателя.

От канцеларията на Мей междувременно обявиха, че гласуването твърдо ще се състои утре.

Според ВВС и други медии обаче то ще бъде отложено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    8 1 Отговор
    Заразеното общество на UK с вируса на неолиберализма прерасна в "срив" на "имунната система"..!? Особено характерно е това състояние за управляващите..! Прекрасен пример за всички ни..!! Мисля, че ще направят завой и ще използват оставената вратичка са стопиране на "развода" с ЕС - така ще рискуват по-малко загуби за икономиката..!? Иначе - над 30 милярда паунда загуби, само първата година..!?

    Коментиран от #2

  • 2 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    ..оставената вратичка за стопиране..
  • 3 Иван

    4 0 Отговор
    Тереза Змей
  • 4 бритиш хо.....

    8 0 Отговор
    Британските джендъри не знаят, какво искат, но го искат силно !
  • 5 Селянин

    7 2 Отговор
    Тия англичани ги управляват само бабички, коя от коя по-грозна и страховита. Кралицата е на чело в класирането - отврат, дзвер. Англичанките са с лица деляни с тесла. Най-грозните жени на планетата.
  • 6 No Exit from Brexit

    2 0 Отговор
    Е какво? Голямата работа. Следва правителствена криза и избори, и
    нов референдум ако опозицията ги спечели. Парализата е в Брюксел, където мъртви души като нашата Кристалина, Бареков и Серьоржката се секнат в устата на хората и никой две не им казва. Възползват се от ниската избирателна активност за Европарламент, и после си играят със съдбите ни като богоизбрани. А те от никого не са избрани. Затова напускат англичаните.
  • 7 ВВС

    0 0 Отговор
    Ей тва ВВС като го мерна и все си мисля че става дума за самолети. Пък то Би Би Си било...
Новини по държави: