Last news in Fakti

10 Декември, 2018 19:30 2 971 3

ЕС: Без повече преговори с Лондон

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей

От Брюксел обявиха, че не може дa става и дума за предоговаряне на Брекзит

ЕС: Без повече преговори с Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Страните членки на Европейския съюз нямат намерение да предоговорят постигнатото с Великобритания споразумение за нейното излизане от ЕС. Това заяви заместник-говорителят на Европейската комисия Мина Андреева, цитирана от Франс прес.

"Споразумението, поставено на масата на 25 ноември, е най-доброто и е единственото възможно. И дума не може да става за предоговаряне", каза тя.

"Изхождаме от принципа, че Великобритания ще напусне ЕС на 29 март 2019 г. и не искаме да спекулираме с други варианти", заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер след телефонен разговор с британския премиер Тереза Мей.

Попитана за обявеното решение на Съда на ЕС, според което Великобритания може едностранно да реши да се откаже от Брекзит без да пита останалите 27 държави членки, Андреева посочи, че ЕК "взима под внимание" подобен вариант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    6 3 Отговор
    Остава Европейския съд или "развод" не само с ЕС - но и с Шотландия и Ирландия..!?
  • 2 Гадната Англия

    4 2 Отговор
    Вотът утре няма да мине. Мей се връща за доуточняване по ирландската граница. Юнкер и Барние и показват средния от петте пръста. Бекзитарите на Борис Джонсън набират сила. Лейбъристите на Джереми Корбин внасят вот на недоверие. Целта на всички е не доброто на обикновения човек, не успех на бизнеса. Не, целта им е да се докопат до властта покрай брекзит. Не им е за първи път да се самоунищожават на англичаните.
  • 3 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Брюкселските зелки ще клекнат и ще се разберат, но ние не се отлепваме от дъното и чакаме милостиня от някви еврофондове.
Новини по държави: