Last news in Fakti

12 Декември, 2018 09:05 1 595 12

Атентаторът избягал с такси

  • франция-
  • страсбург-
  • такси-
  • атентатор-
  • убити-
  • бягство

Той е бил и в списък със заподозрени в тероризъм лица

Атентаторът избягал с такси - 1
Снимка: БТА/ AP

Авторът на кървавата атака в Страсбург е похитил такси и е избягал с него от мястото на произшествието, съобщи радио Франс енфо. Водачът на таксито е в безопасност. Той твърди, че престъпникът е ранен.

29-годишният мъж, който е от Страсбург, към 20:00 часа френско време откри стрелба в центъра на града край прочутия коледен базар. По време на престрелката с полицията нападателят е бил прострелян, но е успял да избяга и акцията за залавянето му продължава в момента.

Той е бил и в списък със заподозрени в тероризъм лица. Стрелецът е трябвало да бъде арестуван тази сутрин по подозрения в съпричастност към убийство. Полицаите обаче не са успели да го намерят в дома му, а при обиска в жилището са открити гранати. Във връзка с полицейската операция градският транспорт в града бе спрян преди полунощ, а жителите бяха призовани да не излизат от домовете си.

Няколко човека са били арестувани тази нощ по време на операцията, но 29-годишният Шериф Ш. не е сред тях. Френските власти разглеждат инцидента като терористичен акт, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    22 1 Отговор
    Да бе, те тамън били рекли да го арестуват и той пък един ден преди това направил калабалъка ...
    Аре не се правете на идиоти, политически миндили. Ваша акция си беше, че да насметете жилетките и да му е мирна главата на Макарона. Същата работа като атентатите преди няколко години за да си оправдаете бомбардировките в Сирия срещу лошите терористи ... Същата врътка като с 9-11 ...
    Все стари курвенски номера ...
  • 2 Като имат списък на заподозрени

    15 0 Отговор
    защо още не са изритани от Европа? До кога с тази толерантност? Исляма в Европа трябва да се забрани със закон, това не е религия, а идеология против християнството! Толерантност в условията на зверилник е равносилно на самоубийство! Това прави Европа!

    Коментиран от #10

  • 3 ХанкоБрат

    9 0 Отговор
    Това не са терористи, а просто обикновени хора, които се радват на новоподписаният ПАКТ на ООН за регулярна милионна миграция. Бъдете по-толерантни към хората и ги оставете да пуцат на воля, нали имаме културни различия. Спазвайте малко по-сериозно евро-атлантическите ценности. Голяма работа, че интимните приятели на Макарончо са решили да отвлекат вниманието на обществото от жълтите жилетки и да спасят поста на аналният си вожд.
  • 4 соросоидни кърлежи

    9 1 Отговор
    Този талибан се казва Шериф, и се държи като такъв ,раздава правосъдие.Е като го храните цял живот, той ви се отплаща подобаващо.Трябва да отмените Коледа и др.христьянски празници,това дразни много алахакбаровци,искат шериат и да режат глави-изроди.Най важното бил под подозрение,убил човек, а полиция чака да стане атентат. Гипсирани са от политкоректност.
  • 5 чалма тв

    4 0 Отговор
    Не терор , а нормално коледно събитие,за съжаление.
  • 6 ....

    7 0 Отговор
    Методите на демокрацията по цял свят е една и съща, Франция, Украйна или Великобритания без значение!
    Следващият атентат ще бъде в Лондон, така демокрацията си решава проблемите!

    Коментиран от #11

  • 7 hmhmhm

    8 0 Отговор
    И чак сега ли разбрахте , бе , малоумници ! Върнете се да го потърсите пак у тях - може да се е върнал да се изкъпе ...
  • 8 Кютек

    9 0 Отговор
    За тоя батак са виновни либерастките закони в Европа,няма как да интегрираш маймуна в човешкия свят.Решението е трепане до крак на тия хлебарки,иначе спасение няма.
  • 9 шерлока

    3 0 Отговор
    Избягал с такси, !
    Нали знаеш, кои карат, таксита във Франция?
    Интересно ,че тази организирана група ,не са в зрението на френската полиция...
    В България , такситата ги ползват, за други работи...
  • 10 будист

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Като имат списък на заподозрени":

    Идеологията ,им е заложена, против всички други, които не са
    радикалисти-ислямисти.
  • 11 Хер Отто Флик

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "....":

    Да, Будьоновск, Каспийск, Батайск, Беслан, Домодедово, норд- ост, влакове , метро.....
  • 12 Дедо Дурчо

    0 0 Отговор
    Атентаторът избягал с такси .... Не му се е чакало метрото сигурно !!! Смърдлива работа е това ! Долни политически игрички !!!
Новини по държави: