13 Декември, 2018 17:00 1 241 1

Мей остава и след Brexit

  • тереза мей-
  • премиер-
  • великобритания

Тя ще води консерваторите до изборите през 2022 г.

Мей остава и след Brexit - 1
Снимка: БТА/AP

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че няма намерение да се оттегля от поста си след излизането на страната от ЕС, съобщи The Telegraph.

Мей заяви, че смята да води Консервативната партия до следващите избори през 2022 г. Тя обаче не смята да заема пост след тези избори.

Мей заяви, че търси гаранции от европейските лидери по въпроса за защитния механизъм за избягване на твърда граница между Северна Ирландия и Ирландия. Все пак тя не очаква пробив на срещата на върха на ЕС.

В момента Мей се опитва да договори допълнителни условия за излизането на страната й от ЕС. Тя вече отмени гласуването в британския парламент на споразумението. То ще се проведе през януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    0 3 Отговор
    Тереза Мей-би Брекзит!!!:):):)Красива и Умна жена,както и Кралицата!!!:):):)
Новини по държави: