13 Декември, 2018 07:22 2 161 4

Тереза Мей се спаси! Засега

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес

Премиерът се зарече да реализира Брекзит след спечеления вот на доверие  

Тереза Мей се спаси! Засега - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер спечели вота на доверие, съобщи ВВС.

Тереза Мей получи доверието на консерваторите, макар 117 от депутатите й да заявиха, че тя вече не е подходящият лидер, който да води излизането на Великобритания от Европейския съюз.

След двучасово тайно гласуване бе съобщено, че "за" Мей като лидер на Консервативната партия са гласували 200 депутати при 117 "против". Минимално необходимата подкрепа бе 159 гласа.

Мей заяви, че продължава с "подновената си мисия" да изведе Великобритания от ЕС, след като оцеля във вота на доверие, предаде ВВС.

След този вот трябва да продължим със задачата да изпълним Брекзит за британския народ и да изградим по-добро бъдеще за тази страна, каза Мей пред резиденцията си на "Даунинг стрийт".

Тя заяви, че ще потърси правни и политически уверения от европейските лидери за предпазния механизъм за ирландската граница.

Резултатът от гласуването означава, че тя може да запази позицията си като партиен лидер и премиер, продължавайки тежката битка за парламентарно одобрение на плана й за Брекзит. Сега консерваторите няма да могат да й отправят ново предизвикателство още една година.

Тереза Мей се спаси! Засега

Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства победата й.

"Радвам се за изхода от вота във Великобритания. Очаквам с нетърпение да видя Тереза Мей утре", каза Курц, чиято страна в момента е ротационен председател на ЕС, преди срещата на европейските лидери в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 375

    5 1 Отговор
    Засега ли??? Според английската конституция нямат право на втори вот на недоверие в продължение на една година. Така че тя ще бъде министър председател на Великобритания "засега" поне за още една година, освен ако тя самата не си подаде оставката.
  • 2 некойси

    5 2 Отговор
    Изглежда британците имат вътрешна борба преди преднамереното и целенасочено онищожаване на страната им.
    Ще затрият Англия и после ЕС, след това може би Щатите ... и вероятно ще има планове за правене на нова супер-държава. предполагам, че новата супер-държава ще се намира някъде в близкия изток.
    Ако е вярно предсказаното, новият месия се очаква да дойде скоро, ако вече не броди по земята.
    Залагам на него, че ще развали сметките им и ще ги накара да плащат за свършеното.
  • 3 Политолог

    5 3 Отговор
    Тази е пътник,
    След нова година излита...
  • 4 Курц

    1 1 Отговор
    От мен не може да се спаси!
Новини по държави: