Last news in Fakti

14 Декември, 2018 18:30 1 338 5

Мей продължава с преговорите с ЕС

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Тя заяви, че Съюзът ще даде още разяснения по споразумението с Великобритания

Мей продължава с преговорите с ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Преговорите между ЕС и Великобритания продължават. Това заяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от Гардиън.

Мей заяви, че на базата на своите разговори с лидерите в ЕС, е установила, че те желаят споразумение за излизането на Великобритания. Тя говори на пресконференция след срещата на върха.

В момента Мей се опитва да договори нови условия за излизането на Великобритнаия от ЕС. Тя цели споразумението да е максимално одобрено от британския парламент.

„През следващите дни преговорите с ЕС ще продължат.. ЕС не иска да използва защитния механизъм и ако го направи, това ще е само временно. Там искат бързи преговори за търговско споразумение. Мисля, че допълнителни разяснения и дискусии след заключенията на ЕС са напълно възможни.

Смятам, че е добре да излезем от ЕС със споразумение“, заяви Мей.

Тя отхвърли твърденията, че от ЕС отказват да предоставят гаранции за защитния механизъм за избягване на твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия. Според нея официалните заключения на срещата на върха имат правен статут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    5 3 Отговор
    Си говори с телефонния секретар или гласовата поща в Брюксел Мей.
  • 2 Икономист

    7 1 Отговор
    Упорита и тъпа. И след 100 години ЕС има правила и ако се огъне следващата ще бъде Норвегия. Не може да си вън и да нямаш граница където да има проверки и мита. Избира или граница и може би ИРА или СИ вътре и проверки в морето и СИ в митническият съюз. Другото е за пред публиката ала бала ала бала.
  • 3 Жан

    3 0 Отговор
    Е те Тази е в разпада на Европа.
  • 4 Apple

    7 1 Отговор
    ИРА ще свирят сбор май скоро
  • 5 незнайко

    0 0 Отговор
    ДВЕ ЖЕНИ ОБЪРНАХА СВЕТА НАОПЪКИ, ЗАЕДНА С ЖЕНЧОВЦИТЕ !!! Тереза Мей, Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Доналд Тръмп !!!
Новини по държави: