16 Декември, 2018 14:25 16 853 12

Троен удар по Мей: Брекзит, оставка и независимост

  • великобритания-
  • шотландия-
  • тереза мей-
  • никола стърджън

Лейбъристите ще работят за вот по споразумението още тази седмица

Троен удар по Мей: Брекзит, оставка и независимост - 1
Снимки: БТА/АР

Британската Лейбъристка партия, ще направи всичко възможно, за да накара правителството да подложи на гласуване споразумението за Брекзит в парламента следващата седмица, предаде Ройтерс. Това заяви Андрю Гуин, координатор на изборните дейности в партията.

"Ще използваме всеки механизъм, който имаме на наше разположение следващата седмица, за да се опитаме и принудим правителството да представи споразумението за гласуване в парламента преди Коледа", каза той, но не съобщи подробности за какви механизми става дума.

Същевременно британският министър на търговията Лиъм Фокс каза, че разговорите с ЕС за получаване на гаранции във връзка със споразумението, за които настоява британският парламент, ще отнемат време. Фокс подчерта, че всяко решение за сделката за Брекзит няма да бъде взето бързо, няма да се случи тази седмица, а след Коледа, по-някое време през Новата година.

Шотландският първи министър Никола Стърджън пък призова Лейбъристката партия да инициира в парламента вот на недоверие срещу правителството. Тогава Шотландската национална партия ще го подкрепи. Стърджън каза, че британското правителство с всеки ден става все по-нестабилно и слабо.

Според нея вот на недоверие срещу кабинета точно в този момент може да се увенчае с успех в парламента.

Троен удар по Мей: Брекзит, оставка и независимост

Стърджън освен това каза, че поддържа идеята за втори референдум за Брекзит, който ще позволи на британците да вземат по-премислено решение две години и половина след предишния референдум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кcaniba

    30 13 Отговор
    Путин!??
    сороснята е в траур!!!
  • 2 патриотъ

    58 5 Отговор
    Тая грозотия докога ще си играе на"тука има-тука няма" и ще будалка всички?!Вън от Евросъюза и толкова-нали имахте референдум!Или той не беше правилен и трябва отново да се направи правилен?!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Гадната Англия

    9 46 Отговор
    Никога повече социалисти на власт! Те могат само да прахосват пари и да крадат. Доказано на практика и в живота. Отново гласувам за Тереза Мей.

    Коментиран от #6

  • 4 Димитър Кънев

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "патриотъ":

    Така си играят яловците като Мей Юнкер Меркел.Понеже те са ялови са решили да оправят демографската криза в Европа като ни натрапват мюсюлмани джихадисти.
  • 5 Morgoth

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "патриотъ":

    Не беше правилен. Хората подкрепящи членството в ЕС бяха изиграни - изобщо не очакваха, че референдума може да мине и отидоха за риба и за гъби в тоя ден. Лошото е, че грозотията оцеля вота, а това беше начина да се преразгледа и референдума. Сега ако направят втори резултата ще бъде в полза на ЕС и то с доста.

    Коментиран от #8

  • 6 Димитър Кънев

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гадната Англия":

    Напротив консерваторите в Англия я докараха до това дередже.Не бъркайте западните социални с българските и с ГЕРБ.
  • 7 Гост

    17 1 Отговор
    Те много разчитаха за подкрепа от САЩ ,но президента на САЩ не отговаря на очакванията им!
  • 8 Кумчо Вълчо

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Aйде ,айде били за гъби, за риба на барбекюта ,само те ядат гъби и барбекюта другите са спали в избирателните секции,Това да не са нашите цигани,за 5м. кабел 5 кебапчета да си продадат гласа.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасанчо

    1 0 Отговор
    Това Лейбъристи всъщност Герберасти ама лесбийки ли са ? Тези са за краденето на Евро фондове ? Не са консерви нали ?
  • 11 Хайдук

    1 0 Отговор
    Истината е , че Найджал Фараж е мюсулманско л....но и си играе тъпаците ,докато Ми 6 спят !
  • 12 сталин

    1 0 Отговор
    ТРЯБВА ТВЪРДО ПО ДЕГОЛСКИ .. АНГЛИЯ ВЪН
Новини по държави: