15 Декември, 2018 10:22 4 877 16

Планът на Мей за Брекзит е мъртъв?

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес

Лондон е разединен за излизането от ЕС

Планът на Мей за Брекзит е мъртъв? - 1
Снимка: БГНЕС

Повечето от водещите британски министри смятат за мъртъв плана на премиера Тереза Мей за Брекзит и обсъждат различни варианти, включително нов референдум по въпроса, пише вестник „Таймс“, цитиран от Ройтерс.

Вчера Мей изрази надежда, че ще получи все пак допълнителни гаранции за своя план от европейските лидери, въпреки че посещението ѝ в Брюксел не даде резултат.

По всяка вероятност британският премиер ще се изправи пред противоположни искания от министри идната седмица, отбелязва „Таймс“.

Група, в която влизат министрите на труда и финансите Амбър Ръд и Филип Хамънд, е склонна да подкрепи, макар и с нежелание, организирането на нов референдум, ако всички други опции бъдат изчерпани, припомня БНР.

Друг лагер, част от който са министрите на околната среда и на вътрешните работи, Майкъл Гоув и Саджид Джавид, е против второ допитване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига с тези ингилизи

    32 8 Отговор
    Играят си с ЕС, иди ми доди ми!? Нали искаха да се махат, ами да се махат и толкова. Плашат гарги, видите ли, без нас ЕС умира!? Той, че си умира е вярно, но не само заради ингилизите, а и заради франките, заради швабите и заради цялата джендърска паплач в ЕС!
  • 2 трябва ЕС да направи референдум

    27 6 Отговор
    за изгонване на англия от ЕС. Англия е най антиевропейската държава и няма място в ЕС.

    Коментиран от #3

  • 3 толерантен

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "трябва ЕС да направи референдум":

    Най-антиевропейски са институциите и "органите" на ЕС. По делата им ще ги познаете.
  • 4 Патето Яки

    5 4 Отговор
    Да не и берем грижата тя си знае работата.
  • 5 Иван

    14 3 Отговор
    Вън от ЕС долни и мързеливи инглези

    Коментиран от #8

  • 6 Котя

    7 3 Отговор
    рептили
  • 7 ГосТ

    10 0 Отговор
    Ай стига с тая сапунка. Кой е тоя епизод? Вече на никой не му е интересно
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Петър

    12 4 Отговор
    Много интересно се получава с коментарите за брехзит, хора които с нищо не ги касае пряко излизането или оставането на Обединеното кралство, хора които по скоро се радват, че българите на острова ще или могат да изпитат затруднения пишат коментари с които анатемосват Англия от ЕС. Много злоба, лошотия и мисли от сорта "не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле".
    Като пишете давате ли си сметка, че българите имигранти по света са по силна икономика от който и да е сектор в България. Давате ли си сметка, че имигрантите издържат и помагат на роднини, родители а понякога и на цели семейства в България. Не разбирате ли, че колкото са по добре другите държави и имигрантите ни в тях за нас това е само по добре, защото от наща мила Родина нищо не става.
    Помислете, помислете хубаво и тогава се радвайте или не.

    Коментиран от #10

  • 10 ГосТ

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Единственото за което ми пука е, че армията на ЕС ще бъде отслабена и разбира се без Англия, икономиката ще бъде леко разклатена, докато Германия и Франция я закрепят. Мисля че в скоро време ще има нови референдуми за Шотландия и Северна Ирландия. Та така не виждам за какво трябва да им пука на българите в България за тези в чужбина. Имат си достатъчно проблеми. По скоро трябва да бъде обратното,все пак на тези в чужбина да им пука за България. Аз наистина смятам някой ден да допринеса с опита си за тази страна, пък било и напразно. Но в момента е пълно блато,никакво раздвижване и никакви изгледи за такова.
  • 11 30.03.2019

    5 1 Отговор
    130 милиона изразходвани за референдума си ги търси от лудия Арабин и резаният турски нерез.
    Не е лошо и великобритания да.организира съдебно преследване срещу всички популисти нанесли огромно щети. Великобритания е договорила брекзит подписва у е вън от бара.
    30.03..2019 е велика дата за Европа и ЕС.

    Коментиран от #14

  • 12 стоян

    4 1 Отговор
    Смятаха смятаха и като удариха чертата се уплашиха с брекзита
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Kontra

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "30.03.2019":

    Абе цървул наясно ли си че ако UK напуснат може да се наложи доста българи работещи тук да си заминат. Което води до доста пари по малко в българската икономика. Пари които всеки месец около 200 000 работещи пращат към България. Все едно да затворят АЕЦ. Дано да се запази сегашното положение . Не коментирай неща от които си нямаш понятие. Запази злобата си за собствена употреба.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПАК НАПОМНЯМ /С ИЗВИНЕНИЕ/ : БРИТАНИЯ В ЕС Е ПОСМЪРТНА ПОБЕДА НА ХИТЛЕР ВЪВ ВОЙНАТА !!!! МРАЗЯ ТАЗИ БРИТАНИЯ ,КОЯТО Е МАЧКАЛА И СМАЧКВАЛА МОЯТА РОДИНА ,НО ТЯ Е ПРЕЧУКВАЛА И АРАБИТЕ И ПАКИСТАНО-ИНДИЙЦИТЕ И АБОРИГЕНИТЕ И ИНДИАНЦИТЕ И АФРИКАНЦИТЕ И НИКОГА РУСНАЦИТЕ ,КИТАЙЦИТЕ И ЯПОНЦИТЕ !!!
Новини по държави: