23 Декември, 2018 11:20 1 890 12

Тръмп обмислял да уволни шефа на Федералния резерв

  • джером пауъл-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • федерален резерв-
  • уволнение

Съветниците на президента все пак го разубедили

Тръмп обмислял да уволни шефа на Федералния резерв - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп обмисля възможността да уволни председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, съобщи „Блумбърг”, като се позовава на добре информирани източници.

Недоволството на Тръмп от шефа на централната банка се засилило, след като тази седмица тя повиши основния лихвен процент с 0,25% за четвърти път тази година до равнище от 2,25-2,50 процента, както и да запази темповете на съкращаване на вложенията в облигации и други ценни книжа.

Съветници на Тръмп обаче го предупредили, че отстраняването на Пауъл би било „катастрофална стъпка“. Междувременно стана ясно, че правителството на САЩ и федералните служби започват частично да спират работа, след като демократите не успяха да постигнат споразумение с президента относно финансирането. Блокирани са средствата за около 800 000 държавни служители, които излизат в принудителен неплатен отпуск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепо

    10 1 Отговор
    то и в БГ е толко администрацията
  • 2 Да го кажем направо.

    11 0 Отговор
    Финансовите проблеми в САЩ тепърва започват. Демократите само и само да му направят мръсно на Перчема няма да гласуват бюджета и тези 800 000 остават без работа-от там съответно не си плащат кредитите-и остават на улицата. Ама тези 800 000 имат и семейства-и вече стават над 2 милиона новосъздадение клошари. А щом администрацията не работи-спират и вързаните за тях структори..--абе настъпва хаус в управлението на държавата . Ама пуста лакомия-не се наядоха тези американски политици-готови са да направят над 2 милиона свои съграждани клошари-само и само да направят мръсно...Чисто краварска логика.

    Коментиран от #4

  • 3 Eeee

    6 0 Отговор
    Всяха година едно и също в САЩ,но все по лошо става с финансите им.
  • 4 ми то и унас е така

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да го кажем направо.":

    само че наобратно- БудаГейберастки храни 400 000 хрантутника които пък гласуват за него заедно със семействата си!
  • 5 Издойка на кравите

    6 0 Отговор
    Ще има гражданска война в краварника.
  • 6 kjl

    3 1 Отговор
    Всяка коледа по това време, гледаме един и същи сериал. Кинти няма, ще печатаме ли или няма? Едните викат за кратко.-Това е Лудост!! После гласуват за печатането, щото няма как! Едни администрации излизат в отпуск, други не. Едни инвеститори се "притесняват" какво ще стане. После всичко си идва на мястото. Машините се завъртат, живота в капиталистическа америка си продължава. ФЕД прави правилният избор …. Мери кристмас еври уан.
  • 7 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    мантрата за частния държавен резерв падна.та как другари тръмп ще уволнява шефа на резерва като реално резерва е частен?сега втората мантра.сащ си печата пари като немогат да вържат бюджета.ами ние що не правим същото бе другари?ние също имаме печатница и лесно може да си печатаме пари и да си вдигаме заплатките ?

    Коментиран от #8

  • 8 Boxer

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Защото левът е световно непознат . А, доларът е световна валута . По този начин инфлацията се изнася навън от САЩ . А за запазване на курсът е достатъчна само още една война ... Колкото повече войни и безредици толкова повече хората бягат КЪМ долара и стйността му се запазва въпреки колосалното печатане . Ти би ли искал да създаваш войни?

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer":

    долара е световна валута,но ако печаташ долари с цел увеличаване на покупателната им способност си прецакан.валутата ще девалвира .тва е все едно да обясниш че си много як и може да се набераш на тенджера сложена на главата ти.ако си як и го пробваш единственото дето ще направиш е да имплантираш тенджерата в черепа си.ако леееко си се интерасувал от сащ щеше да знаеш че от 100 те световни далавери във всички области на икономиката сащ държи лъвския паи във всяка една от тях.тва е причината да има солидна валута ,а не някакво магическо печатане на долари и водене на воини.всъщност воините деистват негативно на икономиката и страна дето води воина обикновенно не е притегателна за инвестиции.та съвета ми към теб е да не пишеш щуротии щото все ще се намери някои дето вдява и ще те направи за смях!
  • 10 Ленин

    1 0 Отговор
    Който президент е посегнал или пратил проверка на Федералния резерв е загубил справка - Кенеди.
  • 11 некойси

    1 0 Отговор
    Тръмп ще направи това което го посъветват неговите господари. Особенно по въпроси касаещи федералния резерв.
  • 12 Bat Sande

    1 0 Отговор
    Все едно работника да уволни работодателя-това ще му е последната грешка. То и пауъл е само едно лице в светлината на прожекторите. Тези в тъмното ще го сменят веднага с друг, а после и президента...и те така.