Last news in Fakti

15 Януари, 2019 16:30 4 031 13

Епископ простреля ловец

  • епископ-
  • ловец-
  • лов-
  • простреля-
  • хърватия-
  • загреб

Пострадалият е хоспитализиран в Загреб

Епископ простреля ловец - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хърватски епископ случайно простреля и тежко рани мъж, ловувал диви свине, предава AFP. Епископ Виекослав Хузяк е бил на организирано ловно турне в Източна Хърватия, когато е ранил друг ловец в бедрото, съобщиха местните медии.

Инцидентът, който се е случил в петък, предизвика нова вълна на критика в социалните медии в преобладаващо католическата страна. „Това се случва, когато свещениците, вместо да се придържат към олтара, се сдобият с пушка... Амин!", коментира един от потребителите във Фейсбук.

Беловарско-крижевската епархия заяви в изявление, че „изразява дълбокото си съжаление за случилото се и желае бързо възстановяване на ранения ловец". Полицията, без да идентифицира епископа, заяви, че „е провела разследване срещу 58-годишен мъж", който „е стрелял по дива свиня, но е пропуснал и куршумът е ударил 64-годишен мъж".

Пострадалият е хоспитализиран в Загреб със сериозни наранявания, но животът му не е в опасност, съобщи полицията, добавяйки, че ще бъде образувано наказателно дело срещу стрелеца. Според местните медии епископът има репутацията на запален ловец, предаде Фокус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    25 3 Отговор
    Поп трепе животни за удоволствие. Смятайте колко вярва в Шефа си това Кюре.
  • 2 несведущ

    21 2 Отговор
    И как тълкува тоя "епископ" заповедта "Не, убивай!". Или когато е за "спорт", може.
  • 3 сатана

    13 1 Отговор
    Да се разпопи като иска да убива за удоволствие
  • 4 Петър

    13 0 Отговор
    Защо бе попе?
  • 5 ванката

    10 12 Отговор
    уважаеми неуки коментиращи преди мен номер 1 и 2 ловът за удоволствие се практикува от много богатите хора а обикновенните ловци ловуват защото без тях прасетата ще изядат хората по-старите го правят за прехрана а по-младите от интереса към оръжието и мезетата които се правят от животните такова месо не се купува има си регулиране на популацията на дивата свиня чрез ловците една свиня ражда между 8/12прасенца някой може ли да си представи какво ще стане ако няма ловци 15-20г ...

    Коментиран от #6, #7

  • 6 несведущ

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "ванката":

    Аха! Значи, "епископът" се явява нещо като природозащитник!? Правилно ли съм разбрал!? Еколог, един вид. В смисъл, ловът като "хуманно" дело. Високоетично.
  • 7 Емил

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "ванката":

    Ванка, тъп си и неграмотен! Вероятно си руснак?! Как можа да напишеш пост от толкова думи като едно изречение?! Спортното ли си завършил или Факултето?! Пък, за прасетата - ако не ги хранят убийците им (главанаци като теб) - никога няма да се размножат толкова!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Бай хой

    6 2 Отговор
    Вървял един поп с ловец. Нещеш ли насреща им излязъл един елен. Вьигнал пушката ловеца и стрелял но пропуснал и елена избягал. Ловеца се ядосал и изпсувал-да тъй и.а в кривата пушка да та и.а. отчето се възмутило и се обадило- недей така чадо не псувай богохулство е а Господ отгоре вижда всичко. Ще те накаже. След малко изтрещяла гръмотевица и попът паднал мъртав на земята. От небето се чул глас-да та и.а в кривата гръмотевица да та и.а.
  • 9 Бай хой

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Емо остър си като сирийски бежанец от Пакистан пострадал от "комунистическите репресии",
  • 10 Много си далече учения

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Не давай въобще мнения много си учен но си много далеч от истината. Свинете се хранят от селкостопанските култури които унищожават с подхранване прасе не можеш да отгледаш а да го задържиш в даден район. И въобще лова да не коментират хора които нямат понятие и се правят на тревопасни а пък тия които хапват и месо са просто лицемери
  • 11 Ввв

    6 4 Отговор
    Джендърите хранещи се с цвекло да не коментират нещо от което не разбират,а именно-лов
  • 12 ААА

    3 1 Отговор
    В Неделя , като за последен ден, на свинският лов , през един колега минаха 4 големи майки, с всички тамазлъци приплоди . Гледката е била внушителна, дори за очите виждали какво ли не ловци. Колегата спокойно ги изчакал да минат , и отстрелял последното приплодче , за банкет по случай закриването. За което получи ръкостискането , и поздравленията на всички колеги , че е опазил майките , не превърна лова в касапница , и ни е спестил грозната гледката с неродените прасенца. Тези майки ще напълнят гората с животни. Поздрави, здраве ,късмет на всички колеги, и умната , ако не русата.
  • 13 Леле

    2 1 Отговор
    На ловците не знаят от де им душло.
Новини по държави: