Last news in Fakti

16 Януари, 2019 18:08 14 441 28

Жесток удар за McDonald's

  • mcdonald's-
  • макдоналдс-
  • удар-
  • бургери-
  • ес-
  • биг мак-
  • съд

Американската компания ще обжалва решението

Жесток удар за McDonald's - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на Европейския съюз, предава CNBC, цитирайки публикации в британските медии. Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) е посочила, че компанията за бързо хранене не използва търговската марка в съответствие със законите на ЕС. Решението на органа влиза в сила моментално.

От McDonald’s посочват, че ще обжалват решението, имайки пълна увереност, че то ще бъде отменено. „Разочаровани сме от решението на EUIPO и вярваме, че това решение не е взело предвид съществените доказателства, представени от McDonald's, доказващи използването на нашата марка BIG MAC в цяла Европа”, казват от компанията в изявление. Делото за търговската марка бе заведено от ирландската верига ресторанти на име Supermac’s преди две години, съобщи Блиц. Веригата обвинява McDonald’s в „малтретиране с търговска марка”.

McDonald’s е използва търговската си марка върху Big Mac, за да възпрепятства компанията да запази собственото си име в рамките на ЕС, което би й помогнало да се разрасне извън границите на Ирландия и Северна Ирландия. Базираната в Чикаго компания е посочила, че Supermac’s е прекалено сходно с търговската марка на бургера, което ще подвежда потребителите. И двете вериги, замесени в спора, продават бургери и пържени картофи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вредните храни от разни боклуци

    92 13 Отговор
    отдавна трябваше да са забранени поне на публични места и да се продават само нощем и на скрито!
  • 2 Голям Слон

    91 17 Отговор
    Готов съм да се обзаложа, че ако руска верига с такова съдържание и качество на храната, дръзне да пробива европейския пазар, ще бъде забранена на момента, а Русия ще понесе поредните измислени санкции.

    Коментиран от #25

  • 3 В Америчка

    32 6 Отговор
    Всички 🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖 са разстроени!
  • 4 Бесен Язовец

    35 4 Отговор
    Много, ама много жесток удар, по жесток от него няма, Макдоналдс направо са разбити и а днес, а утре, ще фалират.

    Коментиран от #23

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Bubbles

    55 6 Отговор
    Тия боклуци трябва да са забранени със закон!
  • 8 Голям Слон

    77 5 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Живях доста години в щатите. Тази верига беше най-изпадналата от всички фестфуди. Даже гадните Whendy's и Burger King бяха поне две нива над всеки един McD. Самата миризма на тези вериги ме отвращава. Там, всъщност, се научих да ходя на Subway - единственият приемлив компромис, когато става въпрос за бързо хранене. А тук е модерно да си водиш децата на МакДоналдс - така изпъкваш над останалите селяни в града.
  • 9 the fucker

    20 3 Отговор
    Тази храна кога ще има поне евро-1..
  • 10 Философи

    5 21 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Това, че човек яде там не значи, че си мисли нито едно от изброените неща от теб. Жалкия си ти, и си комплексар също. Слагаш всичките хора под един знаменател, някой те е тормозил навремето в училище ми се струва.
  • 11 БАХУРА

    18 11 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Абе ти луд ли си бе комплексар - чийзбургер с малки картофки струва точно 3 ЛЕВА ! 3 ЛЕВА ! Това е евро и половина или 2 долара ! Кой се мисли за богат ,че яде там ти луд ли си къв си ? Или за теб човек дал 3 лева за храна е богат ? Ай бегай от тука аман от комплексирани селяндури ! Или викаш мааазна баничка с ГМО бозичка е любима ЗДРАВОСЛОВНА комбинация на цял български народ ! КОМПЕКСАР !

    Коментиран от #17

  • 12 Хаджи хаджи Българин

    19 4 Отговор
    Като студент във Франкфурт на Майн имах две съквартирантки, които работеха в МакДоналдс на летището! А там имаше цяла колония българи, около 50-60 работника! И тогава научих от тях, че всяко Мак- хлебче , ако се задържи повече от 5 мин на контролата- тоест ,
    едни полегати канали, в които се пускат сортирано готовите питки! И производствената стойност на една питка, не е повече от 30-50евроцента! А се продава от 3,95-5,95€! Автоматите за напитки пускат ред вода- ред субстанция от кола, фанта и и подобни, като предварително, картофената чаша се пълни с лед! А родителите си водят децата там, заради безплатните играчки, които се пускат като залъгалка!
  • 13 Хаджи хаджи Българин

    7 5 Отговор
    Като студент във Франкфурт на Майн имах две съквартирантки, които работеха в МакДоналдс на летището! А там имаше цяла колония българи, около 50-60 работника! И тогава научих от тях, че всяко Мак- хлебче , ако се задържи повече от 5 мин на контролата- тоест ,
    едни полегати канали, в които се пускат сортирано готовите питки! И производствената стойност на една питка, не е повече от 30-50евроцента! А се продава от 3,95-5,95€! Автоматите за напитки пускат ред вода- ред субстанция от кола, фанта и и подобни, като предварително, картофената чаша се пълни с лед! А родителите си водят децата там, заради безплатните играчки, които се пускат като залъгалка!
  • 14 файъра

    30 4 Отговор
    да изчезнат напълно, че бая хора отровиха с химическата си храна! Това е най отвратителната верига!
  • 15 Тигърът на Седемте тепета

    3 1 Отговор
    👅 👅 👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅
  • 16 Бургера

    23 4 Отговор
    Харесвам ги.
    Всяка година ходя в МакДоналдс.
    По веднъж, не повече.
    Когато трябва да убия времето.
    Купувам си един хамбургер, измервам му диаметъра и се чудя защо ми изглежда три пъти по-малък отколкото е на рекламата.
  • 17 ....

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "БАХУРА":

    Незнам кой е комплексиран и кой не, но и три бургера да изям след ас съм гладен! Предпочитам един дюнер но от тези които се предлагат в Германия и в Турция и във Франция съм ял, не са толкова добри! В България стават на Аладин фуд, Маг Доналд е интересно на децата

    Коментиран от #20

  • 18 Гого

    8 4 Отговор
    Незнам, кой идиот купува напитки в Макдоналдс! Там машината пуска вода, сок, вода, сок и вода !! Вижда се !!!
  • 19 Гзт

    13 6 Отговор
    Когато се появиха вБГ. Ходих само един път да пробвам , хапнах само две хапки от тъй наречения бургер , и един два картофа .Иго изхвърлих гаден вкус приличаше на дунапрен с кеткуп , ужас . Отвратителна храна ако може да се нарече така
  • 20 Реалист

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "....":

    Виж сега, не ти се бъркам, всеки си има вкус, но точно в Германия четох че дюнера на практика е МНОГО ПО-ВРЕДЕН - печенето/обдухването на месото с газова горелка го насищало с някакви педукти от горенето които били силно канцерогенни. Не съм специалист но навярно са прави. Аз поне спрях дюнерите. И без това на половината места поне се продаваат от силно мургави "ГРАЖДАНИ" на които хигиената е силно съмнителна. Тоя бял сос дето ти го блъскат отгоре да не си мислиш че е пресен - поне от миналата седмица има остатъци в него. Има 1000000 храни които си струват и да отида точно от амуджите дюнер да си купувам. Някой друг път!
  • 21 Джентълменът русофил

    1 1 Отговор
    Какво е това Макдоналдс? Нещо от рода на Хесбургер ли е?
  • 22 абе

    6 1 Отговор
    кой яде пластмаса :D на кой му пука за пластмасата която продават :)
  • 23 Николай

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Ресторанта в центъра на Бургас го затвориха поради липса на клиенти.
  • 24 ШИТ

    8 1 Отговор
    ся ще ги кръстят-БИГ ТУТМАК
  • 25 Ачо

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    ....Поредният БГ патрЕот с Русия в сърцето.....
    ....като един наш крадец комсомолец бизнесмен от
    килията "аааа децата не искат в русия...искат Франция":)))))))

    Коментиран от #28

  • 26 НикойНеПита

    2 4 Отговор
    А защо никой не пита тези ираландци ако напускат ЕС, защо ползват ЕС агенциите да съдят американската компания. Да си правят брекзит и да не занимават европейците с техните проблеми - това се казва европейски ценности.
  • 27 Бай Благой

    4 0 Отговор
    Тези още ли не са ги забранили да си продават боклуците?!
  • 28 Голям Слон

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ачо":

    :-) Сега тук трябваше да ти тегля една яка попържня и да ти кажа неща за теб, които ти и така сам знаеш. Но понеже съм сравнително културен бг елемент, ще ти кажа едно: двойните стандарти и теб някой ден не ще подминат. Бъди сигурен. Дотогава кльопай американски диарии и се дави с евроатлантическа слюнка. За себе си предпочитам да остана прям, честен и изключително обективен - нещо, което се учи в семейството. То идва от семейството, живее в него и там си умира. С нищо не се купува и по никакъв начин не може да бъде променено.