Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 18:10 3 742 23

Русия настоява за пълно изтегляне на САЩ от Сирия

  • изтегляне-
  • русия-
  • сирия-
  • сащ-
  • сергей рябков

2000 американски войници напускат Сирия

Русия настоява за пълно изтегляне на САЩ от Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA, руски изтребител в "Хмеймим"

Русия настоява САЩ да изпълнят обещанието си за пълно военно изтегляне от Сирия, заяви днес руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

На 19 декември 2018 година американският президент Доналд Тръмп обяви решението си за започване на изтегляне на войските на САЩ от Сирия. В момента в арабската страна има контингент от около 2000 американски бойци. Предполага се, че те ще напуснат Сирия до два-три месеца, предаде БНР.

Рябков посочи още, че Русия споделя опасенията на Израел за безопасността на еврейската държава, но осъжда нелегитимните удари на израелците по цели на сирийска територия, включително по свързани с Иран обекти. Руският дипломат призна, че близкоизточни страни виждат пряка заплаха за сигурността си в ракетната програма на Иран и настоя, че подобни проблеми трябва да бъдат решавани посредством диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПЕЕВ

    12 24 Отговор
    РУСИЯ ВСЕ НЕЩО ИСКА.
  • 3 Анти седераст

    13 4 Отговор
    Целият поробен западен свят + Австралия и Нова Зеландия се бие с всички средства в Близкия Изток за този свещен за евреите храм(Храмът на Соломон)... Всички войни в Близкия изток са за бъдещето на т.нар. "израел"(непризнат в мюсюлманския свят) и възстановяването на този храм в източен Йерусалим, чийто руини в момента са основа на мюсюлманския Dome of the rock(третото най-свещено място в исляма). Заради указанията в Талмуда, Ротшилдите и евреите фанатично вярват, че ако изградят отново Храма на Соломон(събаряйки Dome of the rock - Куполът на скалата,още известен и като джамията "Ал акса"), техният Месия(Спасител) ще се завърне и ще настъпи тяхното пълно и безконтролно владичество на Земята. Впрегнат е целият финансов и военен ресурс на западния свят плюс всички политически ръководители на т.нар. "демократичен свят" плюс нашите родни седерасти.
    Ако успеят да раздробят и прекроят Близкия изток на отделни малки държавици, враговете на т.нар. "израел"(2 милиарда мюсюлмани) ще бъдат принудени да се примирят със загубата на Ал акаса. Раздробяването на Сирия, Либия, Судан, Йемен и Ирак( върви по план и самите евреи никак не крият стремежите и плановете си. Иран от десетилетие също е на масата и западът е активно въвлечен и се явява острие и изпълнител на тази кампания.

    https://www.hwaairfan.wordpress.com/2014/11/07/rothschild-temple-the-conspiracy-the-call-the-plan-to-destroy-al-aqsa-mosque/amp/

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лети ли рапторчето?

    16 6 Отговор
    Нещо не литкат над Сирия!
  • 6 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    10 22 Отговор
    Пред кого? Пред кого настояват тия тотални некадърници, крадци и долнопробни лъжци? Настоявали били. Я, се вижте бе нещастници жалки. Гонят ви отвсякъде. Народът гние в дрипи, мизерия и глад. Те - наглата, гнила шайка, узурпирала властта в Москва залтретира и тероризира народа си по начин, пред който Мъдуро изглежда успешен човеколюбец, донесъл щастливи дни за народа си. Не сме изненадани. Но да се знае: Каквото за Саддам - това и за Путин.

    Коментиран от #22

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иванов

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Анти седераст":

    Никой не е карал мюслитата да строят джамия върху единствения еврейски храм и на никого не могат да се сърдят. Синагогите им са само за молитви, единствено в Соломоновия храм те могат да принасят жертви и никъде другаде. Ама някакъв камилар сънувал сън... То и ти като прекалиш с опиума и ти ще хвърчиш.

    Коментиран от #20

  • 9 Osman

    11 4 Отговор
    алах е свиня, а Мохамед е педофил. Факт.
  • 10 маршал Бибиткин

    11 20 Отговор
    Веднага да връщат Крим на Украйна щото ще ги гони смок с едно око и ще ги хване

    Коментиран от #13

  • 11 onq s konq

    8 18 Отговор
    Русия ПО ОСОБЕНО ЕВТИН И ЕЛЕМЕНТАРЕН НАЧИН се опитва да врътка популизъм в МЕЖДУНАРОДЕН МАЩАБ!И да уточним :КОГА И НА КОГО АМЕРИКА Е ДАВАЛА НЯКАКВИ ОБЕЩАНИЯ за изтеглянето си от Сирия,пък било то ДОРИ И УСТНИ?Просто Тръмп така си реши и така си действа.А дали ще се изтегли САЩ от Сирия НАПЪЛНО ИЛИ ЧАСТИЧНО,ДАЛИ ПЪК НЯМА ДА РЕШИ ВМЕСТО ТОВА ДА ДИСЛОЦИРА ОЩЕ ПОВЕЧЕ СИЛИ ТАМ,това си е ЛИЧНО АМЕРИКАНСКО РЕШЕНИЕ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМ КАЖЕ "КОПЧЕ"...най-малко пък Русия!
  • 12 ГАЛЕВ

    21 6 Отговор
    КРАВАРИТЕ СИ МИСЛЕХА,ЧЕ ЩЕ ТОЧАТ НЕФТ ОТ СИРИЯ ДО ЖИВОТ КАТО ОТ ИРАК И ЛИБИЯ-ПУТИН ИМ СПРЯ КРАНЧЕТО И САЩ ГО ИЗДУХАХА И ЩЕ ДУХАТ ОЩЕ И ОЩЕ НА БРАТСКА РУСИЯ.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Пешо

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "маршал Бибиткин":

    На този етап смок е стигнал само теб. 😂
  • 14 Иванов

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "ГАЛЕВ":

    Според мен хамерите и москалите пърдят в едно гърне, но това само бъдещето може да докаже. Имай си едно на ум.
  • 15 Стоян

    5 11 Отговор

    До коментар #12 от "ГАЛЕВ":

    Кое ти е братското на Русията,бе ахмак,видяхме им хубавото 50год.аде стига толкова

    Коментиран от #16

  • 16 бай Шиле

    15 4 Отговор

    До коментар #15 от "Стоян":

    А на тебе кои са ти братя бе отворен ? Ония черните от обора ?

    Коментиран от #17

  • 17 Стоян

    5 11 Отговор

    До коментар #16 от "бай Шиле":

    Ми подобре да са те,отколкото Империята на злото

    Коментиран от #19

  • 18 Рене

    5 0 Отговор
    Джамбазов, устата ти мирише на кенеф.
  • 19 бай Шиле

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Стоян":

    Ами върви в базата ни и покани няколко в къщи на купон бе ! Нали сте братя ? Да не би и ти да си вакъл от махалата ?
  • 20 Анти седераст

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    "Иванов", и от Космоса ти личи, че си жид.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Голям прос

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Ти да си бил скоро в Русия? Ако те пуснат там, (щот си много злобен), може да си промениш мнението
  • 23 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Onq s konq":

    Казвал съм ти че ти МИРИШАТ КРАКАТА ДА ПИШЕШ С МОЯ НИК,ама не ти увира булгура.Аре похвали се да не си капо че имаш като мене БМВ,нищо че едва ли имаш изобщо книжка,за необходимите финикийски знаци пък да не говорим:)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания