Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 11:00 3 565 10

Оставки след бой на министри в затвор

  • министри-
  • затвор-
  • бой-
  • оставка-
  • северна македония

Директорът на затвора в Шуто Оризари подаде оставка

Оставки след бой на министри в затвор - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Гьоко Котевски – директор на затвора в квартал Шуто Оризари в Скопие подаде оставка. Това стана след като министър-председателят Зоран Заев заяви, че е необходимо да бъде поета отговорност за инцидента, при който бившите министри Миле Янакиевски и Спиро Ристовски бяха нападнати в затвора.

До момента няма подборна информация за това какво точно се е случило. Котевски твърди, че инцидентът е предизвикан вербално от Ристовски и Янакиевски, след което те са били физически нападнати. Състоянието им се оценява като „добро“ и са прехвърлени в така нареченото „Хагското" отделение в затвора, където са взети и допълнителни мерки за сигурност, уточнява аг. „Фокус”. Имената на нападателите не се съобщават, а само техните инициали, които съвпадат със статуса в социалната мрежа „Фейсбук“ на Мухамед Красничи, известен като командир Малишева, един от лидерите на кумановската група от инцидента в Диво Населе през 2015 г. Той е отправил заплахи към бившите функционери, че няма да спре битката за отмъщение. „Никой албанец не се сети за нас, затова ние ще ги подсетим. Всеки политик, участвал в тази засада … и който попадне в ръцете ни, ще бъде потрошен от бой от всеки член на нашата група. Браво за другарите днес, показахте кои сте. Спиро Ристовски бе нападнат от Лирим Красничи, браво братовчеде! Миле Янакиевски бе нападнат от Есат Кафеджоли. Вие днес прославихте моя образ“, написа Красничи.

Бившите министри също са били посетени от съдия от наказателния съд и е направено заключението, че положението в затвора е мирно, ранените се лекуват и на институцията е наредено да предприеме мерки за изясняване на случая, както и да преразгледа графиците за разходките, като в бъдеще няма да се срещат по едно и също време в двора с участниците в инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 плевен

    13 1 Отговор
    Покрай историята със Северна М..... , Зоран стана тотално зависим от албанците. Ще уволнява своите и ще се кланя на чуждите.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "плевен":

    Абсолютно точно но МАЛКО ПО-ИНАЧЕ,т.е. Заев не уволнява "своите",а РАЗЧИСТВА РУСКИТЕ СЛУГИ от предходния режим.Което пък няма нищо общо със някаква "албанска зависимост",след като налице е "в изобилие" НАТОВСКО-ЕВРОПЕЙСКА:)

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 плевен

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    За Зоран "своите", това са македонците. За мен и теб, това са българите.
  • 6 Голям прос

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Директор на затвора в кв. Шуто Оризари

    Коментиран от #9

  • 7 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Томе":

    Томе,Томе,македонска душо...не само "сите шиптъри"-ако трябва и Борисов,и целиот Запад ке гласуват за Зоран,,щото ТАКА Е РЕКЪЛ БОГ!...А Бог на Земята е Америка:)
  • 8 Реалист

    8 2 Отговор
    зАЕВ продаде народа си,земята си,душата си "за няколко долара повече" ,като наш бОЙКО. Но предателите никой не ги обича и "има видов ден ".
  • 9 Бесен Язовец

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Голям прос":

    После го написаха !
  • 10 istinata

    1 0 Отговор
    скоро ще се емигрира в северна македония май
Новини по държави: