1 Март, 2019 18:21 3 900 5

Кметът на Лондон: Спешно отлагане на Брекзит

  • ес-
  • брекзит-
  • садик хан

Лондон вече не разполага с достатъчно време за внасяне на изменения в споразумението си с ЕС, смята Садик Хан

Кметът на Лондон: Спешно отлагане на Брекзит - 1
Снимки: Shutterstock

Кметът на Лондон Садик Хан призова британския премиер Тереза Мей да отложи датата на Брекзит, предаде ВВС.

Според Хан Мей вече не разполага с достатъчно време за внасяне на изменения в споразумението си с ЕС за Брекзит.

"Ясно е, че не можем да постигнем сериозно споразумение, което да бъде одобрено от парламента преди 29 март. Надявам се, че премиерът ще прояви благоразумие", заяви Хан, който е една от важните фигури в опозиционната Лейбъристка партия.

Садик Хан е привърженик на оставането на Великобритания в ЕС и подкрепя произвеждането на втори референдум за Брекзит. Според него замразяването на процеса по излизане изглежда като най-реалистичното решение на ситуацията около Брекзит.

"Договореното от премиера Мей споразумение е едно лошо споразумение дори Мей да успее да го подобри. Парламентът е в задънена улица. Предвид обстоятелствата, мисля, че трябва да дадем на британския народ възможност да изрази мнението си", посочи кметът на Лондон.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви тази седмица, че ще подкрепи произвеждането на втори референдум. Консервативната партия на Тереза Мей обаче е категорично против още един референдум.

Месец преди Брекзит Великобритания рискува да напусне ЕС без сделка, след като британските депутати отхвърлиха през януари постигнатото от Тереза Мей споразумение с блока. Сега Мей се опитва да внесе изменения в текста на сделката с надеждата тя да бъде приета от британския парламент до 12 март.

В случай, че депутатите отново отхвърлят споразумението, Мей ще поиска от тях на 13 март да гласуват за или против излизането от Европейския съюз без сделка. При гласуване против излизането без сделка премиерът ще предложи на 14 март Брекзит да бъде отложен.

.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    14 7 Отговор
    Тоя индиец да вземат да го хвърлят в Темза.
  • 2 Хк+йххххйххх

    16 2 Отговор
    Сбъркана държава с голяма човка
    .
  • 3 среднощен

    6 0 Отговор
    Ако и предложат да остане на власт, Мей ще склони за втори референдум..!? Не съм сигурен, обаче, че лейбъристите ще направят тази жертва..!?
  • 4 qwerty

    8 2 Отговор
    Вторият акъл на българина с какво се различава от втория акъл на великобританците? А си говорим, че българите сме били прости.
  • 5 Дедо ви

    3 0 Отговор
    Тоя Садик Хан не е лош, но като дойде на негово място Хасан Осман и премиер стане Реджеб Ага те ще оправят положението в Англия.
Новини по държави: