Last news in Fakti

3 Март, 2019 21:00 2 004 7

Жените работохолички страдат от депресия

  • работохолизъм-
  • работа-
  • депресия

Дамите, които работят повече от 55 часа седмично, са с увеличен риск от депресия

Жените работохолички страдат от депресия - 1
Снимка: Shutterstock

Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените, съобщи ЮПИ. Жените, които работят повече от 55 часа седмично, са с увеличен риск от депресия, сочат резултатите от британско изследване.

Жените, които работят дълги часове, са със 7,3 процента повече симптоми на депресия в сравнение с работещите между 35 и 40 часа седмично представителки на нежния пол.

Жените, които работят през всички или повечето уикенди, са с 4,6 процента повече депресивни симптоми в сравнение с онези, които работят 5 дни в седмицата. "Това е наблюдателно изследване и макар да не сме установили какви са причините за увеличения риск от депресия за жените, знаем, че много представителки на нежния пол извършват повече домашна работа от мъжете и в резултат работят дълги часове", заяви ръководителката на екипа Джил Уестън от Лондонския университетски колеж.

Дългите часове работа за работещите майки са по-малко, отколкото за бездетните жени, а бащите работят по-дълги часове в сравнение с жените и мъжете без деца. Около половината от жените работили през уикендите, докато това се отнасяло за две трети от мъжете.

"Жените, които работят повечето уикенди, са склонни да приемат нископлатена работа, а това увеличава нивото на депресия - отбеляза Уестън. - Жените по принцип са с по-голям риск от депресия в сравнение с мъжете и това бе потвърдено от изследването".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alpha_Lone_Wolf

    7 3 Отговор
    Естествено, жената е създадена да поднесе домашния уют и да възпита и отгледа децата. Разбира се говорим за споделена роля, но женската е много по-ключава и важна.

    Коментиран от #2

  • 2 Кокича

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Пич, ако сготвенето на манджа се брои за работа в къщи, то смяна на гуми, зареждане на колата, ходене до магазина, ремонт из къщи - какво трябва да е - високо специализиран мъжки труд ли ? Вие изкарайте работни часове и това майката да приспива децата си... и продължавай да говориш за домашен уют!!! Уют има само там където всеки гледа с какво да допринесе за общото благо. Като вземе да го прави така че да смята колко часа се е прецакал да го прави без да му плащат - там уют няма!!!
  • 3 Ни жената е вече

    6 2 Отговор
    Жена ни мъжа е вече мъж ! Всички са вече джендъри !
  • 4 Аз мисля

    5 1 Отговор
    Че мъжете са по добри възпитатели на децата. Ако са момчета. Жени не могат да възпитават момчета. Затова ли има толкова много убийци. Защото децата не са възпитани от бащите си как да са мъже? Лошо. С вашия манталитет промит ми се гади. Жената не е добра възпитателка на момчета. На момичета да но тя ги радикализира. Ужас. Феминизъм.

    Коментиран от #7

  • 5 Калпазанин

    4 0 Отговор
    Природно мързелив съм, търся си жена работохоличка , да ме издържа, а аз да и харча парите! Желателно е да работи поне на две места и да гори в работата си ! От своя страна ще осигурявам надзор над готвача и домашната прислужница , а също така мога да и потърся и трета работа.
  • 6 Пиянде

    2 2 Отговор
    Предпочитам жени алкохолички !
  • 7 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аз мисля":

    Днешните казаци още спазват старите си традиции, момчето като навърши 5 години и бащата поема възпитанието Учи го да язди кон и въобще как да бъде мъж. А тук на някои момиченца до пети клас майките им носят училищните раници. И какви мъже ще се получат после от тях?
Новини по държави: