Last news in Fakti

3 Март, 2019 16:20 17 372 24

Смъртоносен вирус убива на Балканите

  • грип-
  • румъния

Броят на хората, починали от грип в Румъния този сезон, нарасна до 160 души

Смъртоносен вирус убива на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на хората, починали от грип в Румъния този сезон, нарасна до 160 души, съобщи агенция Аджерпрес, като се позова на Националния институт по обществено здраве.

Последната жертва на болестта е мъж на 50 години от окръг Дъмбовица, Южна Румъния, при когото е бил потвърден вирус тип А.

Мъжът е имал съпътстващи заболявания и не е бил ваксиниран, посочва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 началото на краят

    72 6 Отговор
    Така излиза много по-евтино и става много по-бързо.Няма да си играем на войни и войници я.
  • 2 Ото Скорцени

    98 11 Отговор
    Близките ни приятели U. S. A.и други приятели като минат с една летяща цистерна С130 и ни понапръскат и нещата се нагаждат в полза на погребалните агенций

    Коментиран от #24

  • 3 Подозрителният

    84 2 Отговор
    Имам чувството, че тези болести по хората и животните умишлено и планира но се разпространяват, като заедно с това се съобщава кога и къде какъв грип, шап,бруцелоза и темп подобни ще ни ударят, но това нещо е много трудно за доказване.

    Коментиран от #4

  • 4 опитни мишки и който оцелее

    81 3 Отговор

    До коментар #3 от "Подозрителният":

    Не са само подозрения, а нас откровено си ни ползват всяка година за изпитателна площадка на различни щамове ! Задайте си въпроса, защо в щатите няма такива епидемии, а реално там много повече хора контактуват с други тскива включително ежедневно и с пристигащи от цял свят. Ако не ви се вярва и ако имате познати живеещи там питайте ги имат ли такива грипни епидемии ! И не става въпрос за имунизации, ако си мислите !
  • 5 До 4

    7 49 Отговор
    В бг няма култира за ваксинации, няма контроли и санкции. В уса има, и да.... до някъде става въпрос и за ваксинация.

    Коментиран от #9

  • 6 Дедо ви

    71 3 Отговор
    Преди години се имунизирах. Мен, че и цялото семейство, глупака му с глупак. Купих ваксините от аптеката и отидох да ми я сложат. Леле, по-добре да ми бяха сложили един четвърт.....Три месеца боледувахме, едвам се оправихме. Честен кръст! Не ми трийте коментара, истината казвам.
  • 7 Ото Скорцени

    63 2 Отговор
    Дедо ти задаваш ли си въпроса как професор Тодор Кантарджиев още октомври обявява че януари ще има еди какъв си щам на грип. Като бях малък от 2 хапчета се изправя на крака сега биеш с шепите и ставаш по зле
  • 8 Хс бг

    59 2 Отговор
    И в западна Европа няма никакви грипни епидемии,нас ни третират умишлено като морски свинчета,затова всички се омитат от "благоденстващата ни държава", не е въпроса в това че гладен някой ще остане,не е и заради повечето пари и тнт, " бесни сме" ,че на всяка отговорна позиция стои двойкаджия,връзкар или просто малоумник....вместо човек ,който да дърпа и другите напред ,никой не иска в РОДината му да го третират като чужденец,будалите свършиха.....ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! КЪДЕТО И ДА СТЕ,УСПЕХ!
  • 9 Синан

    32 3 Отговор

    До коментар #5 от "До 4":

    Нали с ваксините го разнясят. Слагаш си ваксина и започваш да разнасяш вируси, но без да боледуваш. Като срещнеш човек със слаб имутитет и след три дни е готов.

    Коментиран от #23

  • 10 вес

    35 1 Отговор
    Тече световна кампания за връщане на масовото ваксиниране. Оборота в световен мащаб е намалял, а покрай неразбориите в ООН, вече не се субсидират ваксините за третия свят, който беше основен клиент. Фармацевтичните компании губят милиарди и затова още по-агресивно пазаруват политици, лекарски съсловия и журналисти в това число. Облъчването е сериозно не само в България. Достатъчно е да прочетете западната преса. Едва ли не всеки над 50, който е починал от каквото и да било, даже и от лекарска грешка, е жертва на неваксинирането. От мой приятел лекар от Москва знам, че ваксините са с отдавна позната формула и буквално всяка болнична лаборатория при тях може спокойно сама да си ги произведе, но това било планирано само при извънредно положение, иначе ги правели централизирано по градовете, а срока на годност на истинската ваксина бил три дена! Ако останели непоставени ги изхвърляли и през ум не им минавало да сложат ваксина на повече от три дена. Просто поръчвали нови. Каза ми че себестойността им не била висока, а това което западните компании произвеждат със срок на годност по една година било отрова. Преди време били пробили в Русия, както го правят навсякъде другаде, но правителството ги изритало. Каза ми, че и в България всяка болница може сама да си прави ваксините и да се поставят напълно безплатно, но нали вече сме по западния модел и трябва да си плащаме за всяко нещо дори за това, което ни вреди..
  • 11 До Дедо ви

    42 1 Отговор
    Вече 32 г не съм пипвала грип, въпреки че не се ваксинирам, не съм и вдигала температура,нито пък съм боледувала от бронхити, пневмонии и други белодробни. Преди 7-8 г по настояване на мъжа ми си бих противогрипна ваксина. Последваха силни болки в мускулите по цялото тяло, които продължиха цели 4 дни. След този случай за ваксина против грип не искам и да чувам.
  • 12 hbhbib

    11 1 Отговор
    stavai strana agromnaja mamkavi SACH
  • 13 Българин

    36 1 Отговор
    От самолетите ни пръскат с всякакви гадости за да сме болни и да печели фармацията.
  • 14 Честен човек

    11 32 Отговор
    Пак ли американците са виновни ? Чета глупостите и си мисля ,че чета Редакционната статия на в. Работническо дело от 1962 година ! Имам питане: за това че на някой му мирише дупето пак ли американците са виновни ?
  • 15 ОБИКНОВЕНА

    5 33 Отговор
    От 40 години поставям ваксини и досега на никой нищо му няма.В Европа няма грип щото само 4 процента не са имунизиран и. А у нас само 4 се имунизиран
    Щото сме аборигени тъпаци такива.Ограмотете се поне малко ганьовци

    Коментиран от #22

  • 16 ОБИКНОВЕНА

    5 26 Отговор
    От 40 години поставям ваксини и досега на никой нищо му няма.В Европа няма грип щото само 4 процента не са имунизиран и. А у нас само 4 се имунизиран
    Щото сме аборигени тъпаци такива.Ограмотете се поне малко ганьовци

    Коментиран от #17

  • 17 Чепа

    24 1 Отговор

    До коментар #16 от "ОБИКНОВЕНА":

    Я ти се ограмоти малко и виж откъде идват вирусите,а ваксините си ги бий на теб!!!
  • 18 Нонстрадамус

    10 0 Отговор
    Ваксини ли? НЕ БЛАГОДАРЯ.
  • 19 Члена

    14 0 Отговор
    Нарочно ни заразяват за да печелят фармацевтичните компании. 1983-спин,1985-поемат,1990-луда крава,1996-ебола,2000-свински грип и тнт.съществуват ваксини но само за избрани хора.останалите ще бъдем изтрити от генофонда като лош генетичен материал.това е възложено на сегашното правителство от американските илюминати.
  • 20 Василев

    6 0 Отговор
    А колко ли умряха в България? Никой не знае. А и защо да тревожи населението....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 hmhmhm

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Синан":

    За съжаление не позна. Опитай пак. Ако са ти вкарали вирулентни вируси то едва ли ще можеш да стигнеш до някой със слаб имунитет и да му ги предадеш.
  • 24 Съгласен

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ото Скорцени":

    Седмица след като започна грипната епидемия в Пловдив, в с. Крумово (летището на Пловдив) в ценатралния парк всеки ден умираха около 6-8 гугутки.
Новини по държави: