Last news in Fakti

3 Март, 2019 18:30 2 989 6

Лейбъристи: Принудени сме да подкрепим нов референдум за Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей

Британската опозиционна партия не иска второ гласуване, но е принудена да подкрепи такова заради решението на премиера Мей

Лейбъристи: Принудени сме да подкрепим нов референдум за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската опозиционна Лейбъристка партия не иска втори референдум за Брекзит, но е принудена да подкрепи такъв заради решението на премиера Тереза Мей да бави топката в преговорите, каза финансовият министър в сянка на лейбъристите Джон Макдонъл, цитиран от Reuters.

Тази седмица Лейбъристката партия заяви, че би подкрепила втори референдум, за да осуети напускане на ЕС без споразумение или влизане в сила на договореното до момента споразумение на Мей с Брюксел. По-малко от месец преди датата на Брекзит 29 март Мей все още не е получила парламентарно одобрение на споразумението си.

"Принудени сме на това от бавенето на топката от страна на Тереза Мей", каза Макдонъл за Скай нюз и заяви, че лейбъристите все още работят по приемането на техния алтернативен план за Брекзит.

"Ако не постигнем това, ще трябва да се обърнем отново към народа. Не е това, което искаме, но е това, към което сме принудени", каза той.

Същевременно лейбъристката депутатка Каролайн Флинт заяви, че 60-70 депутати лейбъристи са против втори референдум за Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    8 3 Отговор
    Лейбъристите във Великобритания са за оставане в ЕС..!? Те също членуват в ПЕС..!? Кажете го, че Русия и някои кръгове в САЩ повлияха за референдума. САЩ започват да се усещат, че ще се увеличи влиянието на Русия над ЕС ако Брекзит се случи. Втори "Северен поток", "Турски поток", виждаме какво се случва във Франция и Италия. Това, което би "склонило" консерваторите да отидат на втори референдум е, че реално ще загубят милиарди и най-важното, че ще могат да останат на власт. Вече тече разговор с лейбъристите за този вариант, а именно оставане в ЕС.
  • 2 Ай стига бе

    17 2 Отговор
    Имахме една котка, много колеблива беше. Застане на прага на вратата и ха да влезе, ха да излезе и после пак така. Накрая я бутнах навън и затворих вратата. Пък тя се досети, че е -10 градуса навън и почна да дращи по вратата да влиза.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДА ПИТАМ НЕЩО

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "11 22":

    А пък от Русия хептен нямаме нужда.50 год.им видяхме хаира а стига толкова
  • 5 Фостата

    1 2 Отговор
    Нямаме нужда от никой,само от себе си
  • 6 Ivo

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "11 22":

    Пише се "прИдатък", а САЩ - с 3 главни букви. Научи се да пишеш, а след това давай акъли.
Новини по държави: