Last news in Fakti

4 Март, 2019 13:35 2 604 3

Тереза Мей готви милиони за подкрепа за Брекзит

  • брекзит-
  • тереза мей

Премиерът обявява фонд за подпомагане на икономическия растеж за градове, който подкрепят Брекзит

Тереза Мей готви милиони за подкрепа за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър-председател Тереза Мей ще обяви планове за фонд от 1,6 милиарда паунда за подпомагане на икономическия растеж в общини, подкрепящи напускането на ЕС, предаде Reuters.

Фондът "За по-силни градове", подробности от който се появиха във вестниците миналия месец, е възприеман от мнозина като част от усилията на Мей да спечели подкрепа за сделката си за Брекзит от опозиционни лейбъристки депутати, представляващи райони, главно в Северна Англия, подкрепили масово напускането на ЕС.

Правителството каза, че фондът ще бъде насочен към райони, където благосъстоянието изостава, и ще се използват за създаване на работни места, за квалификация на хората и за тласък на икономическата активност.

"Общините в цяла Англия гласуваха за Брекзит като израз на желанието си да видят промяна; това трябва да е промяна към по-добро, с повече възможности и разширен контрол", каза Мей в изявление.
"Тези малки градове имат славно наследство, огромен потенциал и с правилната помощ - светло бъдеще".

Финансовият министър в сянка на опозиционната Лейбъристка партия Джон Макдонъл каза, че фондът е "подкуп за Брекзит".

"Този фонд за малките градове намирисва на отчаяние от страна на правителството, сведено до подкупване на членове на парламента да гласуват за тяхното вредно водещо законодателство за Брекзит", каза Макдонъл в изявление. Министърът по въпросите на жилищното строителство, регионите и местното самоуправление Джеймс Броукъншър каза, че парите не са свързани с подкрепа за споразумението за напускане на ЕС.

"Това е финансиране, независимо от резултата", каза Броукъншър пред ВВС, запитан дали парите са подкуп. "Очевидно искаме да се осъществи споразумение. Но, не, няма условия в този смисъл".

Вече са били отделени един милиард лири, като повече от половината отиват за малки градове в Северна Англия. Други 600 милиона британски лири ще са на разположение на общини в цялата страна, за които те ще се съревновават, обяви правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    9 3 Отговор
    Просто ми доставя удоволствие да ги гледам как се връткат, докато Райхът им го слага в слабините.

    Коментиран от #2

  • 2 мунчо

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    а бе,толкова ли сте омави,че не разбирате защо Великобритания напуска това "чудо" ес?!
    оти нема сметка!
    и нече да гуши търтеи и калпазани!
    и само ще спечели,а губещите са тарикатите от пишманлъка,
    та затова толкова пищят!
    да сте чули англичаните да пищят?
    и не искат сделка-ЗАЩО,защото няма да плащат грешни пари на ес!

    Коментиран от #3

  • 3 Пръци

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "мунчо":

    Ние пък хептен нямаме сметка от англетата.Писна ми от тяхната драма,да си заминават и да не занимават света с боклушките си личности.Е няма толкова нагли и подли същества(личен опит).
Новини по държави: