Last news in Fakti

4 Март, 2019 16:11 2 808 5

Игра на нерви между Холандия и Иран

  • холандия-
  • иран

Холандия отзова посланика си в Иран за консултации, след като Техеран експулсира двама нейни дипломати

Игра на нерви между Холандия и Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Холандия отзова посланика си в Иран за консултации, след като Техеран експулсира двама дипломати от холандското посолство, предадоха АР.

През януари холандското правителство обвини Иран, че е замесен в убийствата в Холандия на двама ирански опозиционери с холандско гражданство през 2015 и 2017 г., заради които Хага експулсира двама ирански дипломати през юни м.г.

През февруари Техеран обяви за персона нон грата двама холандски дипломати. Иранският посланик в Хага бе призован в холандското външно министерство, където му е било заявено, че експулсирането на двамата служители на холандското посолство е недопустимо и влияе отрицателно на двустранните отношения.

Днес холандското правителство "реши да отзове посланика на Холандия в Техеран за консултации", се казва в изявление на външния министър Стеф Блок.

"Това решение се взема въз основа на съобщението на иранското външно министерство, че двама холандски служители на посолството в Техеран са обявени за персона нон грата и трябва да напуснат страната", се уточнява в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    10 11 Отговор
    Холандия ли? Тези, които ни спират за Шенген? Не ми пука за тях.
  • 2 Bahti

    3 4 Отговор
    Експулсирали са 2ма. Колко са холандци е ясно. Че иначе, изчезвация.
  • 3 ХА ХА ХА

    3 6 Отговор
    Че то има ли холандци още ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ххх

    1 0 Отговор
    Некой от модераторите сигурно е родител2 и затова трие всичко което не му изнася!! Да живее демокрацията!
    Свобода на словото!!!
Новини по държави: