9 Март, 2019 10:22 2 446 4

Великобритания може да напусне едностранно митническия съюз

  • ес-
  • мишел барние-
  • великобритания

Мишел Барние иска гаранции за предпазния механизъм за границата с Ирландия

Великобритания може да напусне едностранно митническия съюз - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС е готов да предложи на Великобритания опция за едностранно напускане на митническия съюз. Това заяви главният европейски преговарящ Мишел Барние, цитиран от EU Observer.

Според Барние това ще бъде възможно, ако други елементи по запазването на предпазния механизъм за границата на Ирландия бъдат запазени.

Той заяви, че ЕС не планира да държи Великобритания в митническия съюз, въпреки желанието на британското правителство.

Барние призна, че по време на разговорите с британския главен прокурор Джефри Кокс не е било постигнато съгласие за излизането на Великобритания от ЕС. В момента британският премиер Тереза Мей се опитва да издейства отстъпки от Европа.

През следващата седмица ще се състои решаващо гласуване в британския парламент за одобряване на споразумението с ЕС. На този етап изглежда, че то по-скоро няма да бъде прието.

Това може да доведе до отлагане на излизането на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    2 0 Отговор
    Говорете с по-конкретно цифри. "Митнически съюз", "твърда граница", "предпазни механизми" - тези понятия на повечето хора нищо не им говорят..!? Ако се назовават нещата с с + и - ще бъде по-добре. "Размиването" на отговорността за конкретните последствия е голям проблем на съвремието ни..!? Това се прави умишлено, разбира се..!!

    Коментиран от #2

  • 2 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Говорете с по-конкретни цифри... Ако се назовават нещата с + и - ще бъде по-добре.
  • 3 Владо Вр

    0 0 Отговор
    Тоя брекзит, се проточи повече от индийски серия. Да се махат бързо.
  • 4 Владо Вр

    0 0 Отговор
    Сериал
Новини по държави: