11 Март, 2019 07:20 3 726 14

Шотландия гледа към независимост

  • великобритания-
  • независимост-
  • шотландия

Шотландските депутати търсят варианти за референдум

Шотландия гледа към независимост - 1
Снима: Shutterstock

Шотландската национална партия планира да внесе в британския парламент поправка, която ще позволи провеждането на нов референдум за независимост при излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Би Би Си.

Лидерът на фракцията на шотландските националисти в Камарата на общините Иън Блекфорд заяви, че предложението трябва да бъде внесено през следващите дни. То изисква британското правителство да се съобрази с факта, че гражданите на Шотландия са подкрепили оставането на Великобритания в ЕС.

„Ние смятаме, че ако Великобритания напусне ЕС, народът на Шотландия трябва да има възможност да определи съдбата си. Шотландците трябва да получат възможност за референдум за неазвисимост“, заяви Блекфорд.

Той заяви, че неговата партия ще направи всичко възможно да спре излизането на Великобритания от ЕС. По този въпрос се търси сътрудничество с други политически сили.

През тази седмица в британския парламент ще се проведе ключово гласуване за одобряване на споразумението с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    45 3 Отговор
    Време е...разтурайте я тая фалшива Великобритания

    Коментиран от #9, #13

  • 2 Знам знам🙄

    17 4 Отговор
    И са ко правим. Нормалния ход на нещата си е това. Дали няма да ни изненадат с гражданска войници. Смяяяях.
  • 3 Разбира се

    12 21 Отговор
    Росенчо е разбрал какво пишат ВВС от надежните руски агенции като Взгляд, напр. (тя му е любима). Пак там можете да прочетете з еврогейовете, джендъризма, мигрантски престъпления, либерална полиция и други апокалипсиси. Много се чудя на руските акъли - като подават матриалчета против ЕС и подкрепят неговото разпадане какво точно предлагат? Ех, мечти момински.....
  • 4 653

    16 2 Отговор
    Хюстън имаме проблем
  • 5 100 Гайди

    22 0 Отговор
    Търсиха си го , намериха си го !
  • 6 Гост

    9 5 Отговор
    Вече имаше референдум. Да бяха мислили тогава!
  • 7 Госあ

    11 1 Отговор
    Нормално, сега малко ухажване от Франция и Германия и така... само че както винаги съм писал, после к'ва ще е разликата с Крим ? Затова недейте да се пенявите толко ;), че като излезе Шотландия от т.нар. обединено кралство и се присъедини към ЕС, к'во ще говорите ? ха-ха-ха,вчера зачетох малко Ницше ( като цяло дразнят малко немците, защото много плюят ама както и да е) и там видях една много хубава фраза " не е нужно човек да се стреми само към щастието,само англичаните го правят" 😂
  • 8 Барчо

    8 4 Отговор
    Доколкото си спомням шотландците вече веднъж си определиха съдбата и тя беше да си остане както е сега. Тогава бруженията бяха в пъти по-силни от сега. По тази логика дори когато евентуално се отделят, може да искат още един път референдум, а после пак и пак и пак. Няма логика в тая работа да се прави повече от един път референдум.
  • 9 Мисисага

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Ако Великобритания е фалшива, кой е истински ? Може би червената кочина, която се разпадна и още ще се разпада. Югославия ли беше истинска. Нали тая Великобритания я създаде. Фалшиви са всички, с човеконенавистническа комунистическа идеология. Те ще продължат да се разпадат до пълно изчезване.

    Коментиран от #10

  • 10 а стига лиза

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мисисага":

    на тия инцестни дебили!дори и царицата им е германка!
  • 11 Bubbles

    0 1 Отговор
    Абе аз от кога говоря!?
  • 12 ТтТ

    4 1 Отговор
    Всички евроскептици да помислят преди да възхваляват руси и комунизма! Англия е па път да се вкара в бездъна яма със своето високомерие и имперски манталитет!Света е глобален (супер маркет)!?!
  • 13 Само питам

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    А когато тръгне да се разтуря фалшивата руска кочина ще ревеш като карпатски вълк, нали?
  • 14 onq s konq

    1 0 Отговор
    Шотландците ще правят UKexit ...
Новини по държави: