Last news in Fakti

12 Март, 2019 08:35 2 256 2

Корбин: Тереза Мей се провали

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • тереза мей-
  • джереми корбин

Политически борби в Лондон

Корбин: Тереза Мей се провали - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ръководителят на лейбъристите заяви, че министър-председателят не е успял в преговорите си с ЕС с наближаването на датата за излизане. Тереза Мей пътува в Брюксел за разговори в последната минута с представители на ЕС, където успя да осигури „правно обвързващи“ промени в сделката си. Преди днешното гласуване в парламента, лейбъристите атакуват Тереза Мей чрез призива на Джереми Корбин депутатите да отхвърлят сделката, пише вестник Daily Express.

Както каза Корбин: „Тъй като сделката за Брекзит беше поразително отхвърлена, министър-председателят безразсъдно губеше време, не успя да преговаря ефективно с ЕС и отказа да намери обща основа за споразумение, което парламентът можеше да подкрепи“.

„Споразумението с Европейската комисия тази вечер не съдържа нищо, което да приближава промените, които Тереза Мей обеща на парламента“, посочи той, цитиран от „Фокус“. „Ето защо депутатите трябва да отхвърлят тази сделка“, призова Корбин.

Миналата вечер министър-председателят спечели „правно обвързващи“ промени в споразумението за оттегляне, в което се посочва, че ирландският предпазен механизъм ще се използва само като временна опция. Днес депутатите ще гласуват предложение за одобряване на новите документи, осигурени от Тереза Мей миналата вечер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СТЕПАН

    2 0 Отговор
    Те тая пък не може да реши една проста задача хем вълка да е сит хем агнето цяло и сеното да и остане моя дядо с четвърто отделение я решаваше на ум
Новини по държави: