Last news in Fakti

8 Април, 2019 09:50 2 456 17

Иран към Ирак: Изгонете армията на САЩ

  • иран-
  • ирак-
  • армия-
  • сащ-
  • али хаменей-
  • аятолах

Възможно най-скоро армията на САЩ трябва да напусне Ирак

Иран към Ирак: Изгонете армията на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей призова иракския премиер Адел Абдел Махди да поиска изтеглянето на американските войски от Ирак "възможно най-скоро", предаде AFP.

"Трябва да предприемете действия, за да си гарантирате, че американците ще изтеглят войските си от Ирак възможно най-скоро, защото когато се застоят трайно някъде, после става трудно да бъдат принудени да си тръгнат", каза на среща Хаменей, цитиран от официалния си уебсайт.

Махди е в Иран, който също като врага си САЩ има голямо влияние в Ирак.
Иран е втори по големина доставчик на вносни продукти на Ирак и жизненоважен доставчик на енергийни ресурси.

Още от нахлуването на САЩ през 2003 г., американското присъствие е повод за дебат в Ирак. През 2011 г. имаше масово изтегляне на американските сили от близкоизточната страна, но американски войници се върнаха там като част от създадената през 2014 г. коалиция за борба с "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    62 1 Отговор
    Като свърши нефта може да си тръгнат. Иначе трудно ще ги изгонят

    Коментиран от #5

  • 2 Щайнер

    14 33 Отговор
    Исляма е заплаха и враг за човешката цивилизация и трябва да се ликвидира

    Коментиран от #7, #10

  • 3 доналд Ръмсфел

    31 3 Отговор
    Още от Буш САЩ имат договори за петрол на много ниски цени почти над 50% по евтино! Да не са балъци?
  • 4 Kcaniba

    32 2 Отговор
    сороснята е в траур!!
    Фащисаните наритани обратно в колибата!!
  • 5 Mорук

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "12345":

    Точно,свърши ли тръгват си

    Коментиран от #6

  • 6 Яшко

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Mорук":

    Ше си тръгнат,то и децата като са гладни и кърмата свърши ,ревът.ама тогава че настане вой на умряло ,засега ще слушаме само мучене
  • 7 Падишах

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Щайнер":

    Злобата завистта ,и най вече простотията също ,ти трябва да си от първите

    Коментиран от #8

  • 8 Щайнер

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Падишах":

    Няма злоба няма завист хора които искат да ми кръцнат главата само защото не съм мисилманин не мога да защитавам и толерирам по никакъв начин

    Коментиран от #12

  • 9 Знам знам🙄

    14 1 Отговор
    А така да се разкарат чак у Северна Америка. Нааглеците му гадни. Ама как да стане като има още нефт. Либия е далече от Израел а в Сирия мустангите затъват в собствения си терористичен пясък. А Израел нещо много зе да се прави на велик. Иран му диша у мутрата много от близко, мани ми гледа и мръсно. Така че.... Колкото и да изфъргат с тия бази и доставки на оръжия, ясно им е че европейската им стена ще се пропуска като варено яйце на велик ден. Никой българин няма да вдигне оръжие на руснака. Ама карайте оръжия каубои. Давайте белки ги продадем и земем некой кьорав долар.
  • 10 куку руку ку

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Щайнер":

    Ислямът не е заплаха за света. Заплаха са хората, които криво разбират учението. Няма учение, което да говори за насилие. Всички учители, които са идвали на земята са учели на любов, разбирателство и взаимопомощ. След това някои изкривяват учението за собствена облага и използват насилие. Също толкова страшна, като радикалните ислямисти сега, е била и Инквизицията. А да не говорим и за кръстоносните походи.

    Коментиран от #14

  • 11 Вили

    0 20 Отговор
    Иран кога ще си тръгне от Ирак, Сирия, Йемен.
  • 12 Бай хой

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Щайнер":

    Също като едни други които искат да избият всички които не им искат "демокрацията".
  • 13 onq s konq

    0 8 Отговор
    Иранеца Хаменей си няма хал-хабер от Геополитека.Тръм обяви неотдавна че СЕ ИЗТЕГЛЯ ОТ СИРИЯ като остави само няколкостотин американски войници там,а ОСНОВНАТА ЧАСТ БЕ ПРЕДИСЛОЦИРАНА В ИРАК от където и КОНТРОЛИРА СЪБИТИЯТА В СИРИЯ И ПРИ НУЖДА МОМЕНТАЛНО МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ.Е как ще упражняват САЩ контрола си върху Сирия,ако се съобразят с исканията му?...Глупав Хаменей.
  • 14 Шабан

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "куку руку ку":

    Инквизицията и кръстоносните походи ряпа да ядат пред това което са направили християните през последните 100 години. Само в първата и втората световна война има над 200 милиона убити за има няма 10 години. Това са все християнски войни!? Така че, християните да не се опитват да вменяват вина на Исляма или Будизма а, да погледнат първо те какво са натворили на тази планета! Нито една друга религия не е била толкова пагубна за Природата и Планетата и човешката популация, както е християнската!? От там да тръгнем!?

    Коментиран от #15

  • 15 Глупости

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Шабан":

    ПСВ и ВСВ нямат нищо общо с религия а християните отдавна не убиват заради своя Бог каквото и да кажеш по негов адрес докато мюслимите ако те чуят да кажеш нещо за Аллах а са те пратили на дръвника и това и един цитат:- Да напоим земята с кръвта на неверниците:-Мохамед

    Коментиран от #16

  • 16 Шабан

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Глупости":

    Ти корана чел ли си го?Със сигурност лъжеш!? Щото и в Библията пише че, Христос е обрязан, а християните защо не са!?
  • 17 Щайнер

    7 1 Отговор
    Не съм религиозен и нямам представа но хора които режат части от тялото на децата си трябва да им се обърне специално внимание в психиатрията