Last news in Fakti

27 Април, 2019 20:59 5 110 29

Нов гигантски скандал с католическата църква

  • кардинал тимъти долън-
  • църква

Епархията на Ню Йорк публикува списък със 120 имена на свещеници, обвинени в сексуални посегателства

Нов гигантски скандал с католическата църква - 1
Снимкa: Shutterstock

Епархията на Ню Йорк съобщи, че най-малко 120 свещеници, обвинени в сексуални посегателства над деца или в детска порнография, са работили за нея през годините, предаде Асошиейтед прес.

Втората най-голяма епархия в страната публикува в петък списък с имената на тези свещеници. Сред тях има епископи, учители в гимназии, свещеници и известен кардинал, който бе лишен от сан по-рано тази година.

Това е поредният разгласен списък на свещеници, обвинени в сексуални посегателства над деца, след като църквата взе предвид исканията за прозрачност за злоупотребите на духовенството.

Кардинал Тимъти Долън заяви, че осъзнава "срама, хвърлен върху нашата църква, заради сексуалните посегателства над деца".

Наблюдатели и адвокати смятат публикуването на списъците за позитивна стъпка, но някои от тях ги намират за непълни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    61 10 Отговор
    А същевременно по телевизията в България даваха колко много деца се радват че президента на педофилията ще гостува в България... Почти сякаш им беше платено да говорят хубаво за човек който не са виждали още?
  • 2 пастора

    35 5 Отговор
    Бог е любов, чада Нации. Само се пазете да ходите на изповед, ще опазите халките....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мангал

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "GORD TSIGANIN":

    За да се зареди своя портфейл и поставка за чаша с дръжки
  • 5 Batushka

    13 5 Отговор
    Само не ми е ясно какво прави БОК...или това е негово дело?

    Коментиран от #20

  • 6 шляпалника

    25 4 Отговор
    Болни мозъци! Но от най-богатите. Не знам как има още хора да ходят при тези откачалки да се изповядват!
  • 7 Ебаага

    15 3 Отговор
    Па то има ли читаво кюре бе?
  • 8 Нео

    27 7 Отговор
    Папата смята себе си за Наместник на Христос на земята,но всички трябва да разберем,че папите не са негови представители.Много хора вярват,че Католическата църква се е променила след потресаващите мъчения по времето на Инквизицията,но това не е истина!Тя съхранява и държи същите догми и учения,които винаги е имала.Тя просто се е облякла в християнски одежди,за да бъде приета.Сега след като е приета и властта и се завръща в световен мащаб,скоро ще видим какво всъщност защитава.Преди вторият ватикански събор(1962-1965г)Католическата църква нарича инаковярващите "еретици",но след него се наричат "отделените братя",просто промяна във формулировката.Римокатолическата църква заявява,че само тя има истината и няма спасение извън нея.Запомнете Рим никога не се променя,и днес както в миналото, тази система е вълк в овча кожа,тя се ръководи от бял и черен папа.Белият папа омайва тълпите с идеи за хуманизъм,докато другият,водачът на йезуитите,работи подмолно в тъмнина.Именно йезуитите са тайно обучените войници на Ватикана.Ако прочетете клетвата на йезуитите(има я в интернет),която те изричат за лоялност пред папата,ще разберете случващото се в света!!!
  • 9 Видял

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "GORD TSIGANIN":

    A циганските какви са? Да правят любов със собствените си деца.
  • 10 Moй

    28 5 Отговор
    Църквата отдавна загуби правото си на посредничество между БОГ и ЧОВЕК. Това което виждаме навсякъде по света са останки от една благородна идея изкривена до неузнаваемост. Времената са други, всичко се промени, църквата е длъжна да се промени също, за да не изчезне след 200 години. Конкретно за православната, нещата там не са по-добре. Духовниците ни са с пагони, а какво се случва зад стените дори не се знае.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 веселяк

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Moй":

    Е как какво се случва, държат се за ръчичка и се галят по брадите.
  • 12 Бачо Киро

    25 4 Отговор

    До коментар #10 от "Moй":

    Несериозно е през 2019г да се държите като прости селяни преди 20 века... Църквата никога не е била връзка с бог... Винаги е била средство за управление на масите използвайки стремежа на човека да вярва в нещо - нещо по-голямо от него, необятно, причината да се случват неща, за които няма обяснение за момента... Много отдавна църквата е превзета от прослойката на богатите и обслужва техните интереси. Често е държава в държавата. Вярата е нещо човешко, но религията е нещо съвсем различно.

    Коментиран от #17

  • 13 Нормално християнство

    9 6 Отговор
    Какво се правите на изненадани?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тигъра

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бачо Киро":

    Истината
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Каракуд

    9 2 Отговор
    Католическата църква е най-голямата ОПГ, при това напълно законна, а в някои случаи дори над закона.
  • 20 Голям прос

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    Какво е БОК, Български Олимпийски Комитет ли?
  • 21 Голям прос

    6 4 Отговор
    Заради тия простотии хората ще стават мюсюлмани и будисти, а църквата ще обеднява

    Коментиран от #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бамби

    7 3 Отговор
    Папа Франциск е осъден за педофилия с 43 свидетели в Страсбург но това не се коментира
  • 24 Калоян

    5 3 Отговор
    И да изобличаваме католическата църква и папата това не прави положението в нашата православна църква по-християнско.и тука има сексуални посегателства над деца от попове и попове педераси само че тези скандали се държат на тъмно.четете блога на андрей кураев професор в московската духовна семинария.или василе кацавенда православния владика от босна и херциговина и оргиите му с малолетни.най новите догматични решения признати от православната църква датират от седмия събор от 325 до787 година.тъй че ний не сме по-добри.злото не спира пред портите на никоя църква нито пред католическата нито пред православната нито пред протестанската.
  • 25 Бесило трябва за такива

    7 3 Отговор
    Даже кладата бих запалил,за такива изруди.
  • 26 Бесило трябва за такива

    6 3 Отговор
    Даже кладата бих запалил,за такива изруди.
  • 27 ИВАН

    2 1 Отговор
    А ние българите, сме наказани заради гоненията на богомилите, но богомилите явно са най-чистите вярващи, не се нуждаят от църкви, проповядват скромност и смирение, но не са удобни на управляващите, които се возят в коли за милиони и живеят в палати без страх от Бога, но със страх от народа
  • 28 ИВАН

    1 1 Отговор
    А тези извращения на духовници, ясно е че са подпомагани от сатанински сили - да отвратят хората от вярата, от църквата .... не че българите сме кой знае колко вярващи ... вярвахме в комунизма - казаха, че не е добро, повярвахме в демокрацията - берем и плодовете
  • 29 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Голям прос":

    Къде ще ходят? при мюслимани...където децата се женят на 12 години, ало сънуваш ли или си тъп.При тях това е ежедневие, виж в ислямски държави,като наши цигани са..Това не се ли казва педафилия? Например в Турция често явление, и нормалните хора там са против,но уви традиции са такива..Има информация в интернет ,само ако имаш желание ще намериш 1000 и едно доказателство за тези перверзии.