Last news in Fakti

11 Май, 2019 19:31 1 628 9

Дъждът не спря протестите на жълтите жилетки в Париж

  • жълти жилетки-
  • париж-
  • протест

Националното събрание прие оспорван проектозакон

Дъждът не спря протестите на жълтите жилетки в Париж - 1

"Жълтите жилетки" във Франция отново излязоха на протести - 26-ти поред. Демонстрации срещу политиката на президента Макрон имаше в столицата и в други градове като Нант и Лион, където полицията употреби сълзотворен газ срещу агресивни маскирани демонстранти.

Дъждът в Париж не спря жълтите жилетки, макар и по-малобройни от предишните протести. Те все още очакват конкретни предложения от президента Макрон, а в днешния ден протестираха предимно срещу реформите в образованието, отбелязва БНТ.

На този фон, Националното събрание прие оспорван проектозакон за ремонта на изгорялата "Нотр Дам". С него всички пари отиват на разположение на държавата, 66% от дарителите ще получават 75% данъчни облекчения до края на годината, правителството ще може да прибягва до опростени процедури в сферата на реставрационните работи.

Проектозаконът отива за одобрение в Сената на 27 май. Опозицията смята, че на управляващите се предоставя "празен чек".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    24 6 Отговор
    Като ги гледам тея, ме и яд че сме толкова заспал и апатичен народ, който само роптае но не излиза да помете това корумпирано управление

    Коментиран от #2, #6, #7

  • 2 Въпрос

    8 15 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    И като го омете това корумпирано управление кой ще дойде. Елена Йончева с къщите за гости ли?

    Коментиран от #9

  • 3 Българин

    6 14 Отговор
    Ами, трябва да си заработят рублите!
  • 4 Тъй де

    13 3 Отговор
    ДЕМОНкрацията не е била никога актуална система, за които и да било години. Тази система винаги е била в пречка на живота. Целият прогрес през демокрацията се дължи на крещящата нужда за оцеляване и спасение на хората. Всеки градивен учен, изобретател и специалист, ще кажат през какви трудности са минали, през колко препънки на системата, с колко идиоти управляващи политика и пари са се разправяли. Всеки създаващ нещо полезно ще каже колко трудно, бавно и дори невъзможно се постигат нещата в демокрацията. Единствено крадците, убийците, разрушителите ще похвалят колко лесно и бързо стават нещата в демокрацията. Демокрацията няма нищо общо с Платон! Тази система е създадена от идиоти и мошеници свързани с монархиите, чиято цел е била по най-елементарния и просташки начин да заграбят богатството на държавите и да контролират с изборен и партиен хаос народите! В демокрацията е на 99% невъзможно да се правят градивни промени, защото това не е гъвката система! Ето пример: Ако се премахне нуждата от изкопаем нефт и намерим био заместители, тогава Арабските страни ще фалират. Някой идиот ще каже, че ще разчитат на туризъм, но ако Тайланд започне да строи като Дубай, кой идиот ше избере пустинята пред красивата джунгла? В демокрацията сме обречени да живеем измъчен живот, а не лесно. Само на СТАТУКВОТО му е лесно, защото то живее паразитирайки от чуджия труд
  • 5 834

    30 2 Отговор
    Френските и европейски медии правят всичко за да прикрият истината, че хората протестират против системата! Капитализмът и фалшивата демокрация са една лъжа.
  • 6 972

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    И във Франция са много оспани - повярвай ми, не се лъжи по тези вяли протести. Медиите им и синдикатите така умело ги манипулират, че нищо съществено не може да се случи, това важи за цяла Европа.
  • 7 Димитърдд

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Има ли по корумпирани и крадливи от руската партия БСП и ДПС. Вчера за Корнелия Нинова техноимпексова излезна новината, че е закупила 2000 кв м площ за сумата от 70 хиляди долара два етажа в едно държавно дружество. Смях в залата. Водача на Евролистата на БСП и ДС Елена Йончева милиончева има 6 апартамента и две къщи в София и на морето боркинята срещу корупцията всъщност има повдигнати обвинения за пране на пари. Това не е ли наглост и цинизъм придружен с голямо лицемерие. Вместо да я забранят тази предателската руска марионетна партия БСП, те искат пак да ни управляват? До кога ще има балъци избиратели които да гласуват за тези червени боклуци?
  • 8 ахаха

    5 0 Отговор
    Олигарсите Пино затова дариха 100 милиона, защото ще имат тройна възвращаемост. Цялата система работи за мафията!
  • 9 Bubbles

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Е да де и точно това е мисленето на всичките овци жовеещи в клозета.

    Ми каот ометете две три правителства поред оше при първата издънка, следвашите вече ще действат по умерено и ще са доста по полезниза хората защото ще си знаят че ако не гледат народния интерес ще ги изметат и тях.
    А сега ни дума ни вопъл ни стон и ония са си спокойни че каквото и да правят нЕма грижи.
Новини по държави: