11 Август, 2019 10:30 1 906 27

Поредни протести във Франция

  • франция-
  • жълти жилетки-
  • протест

Демонстрации на "Жълтите жилетки"

Поредни протести във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Париж се проведе нова демонстрация, съобщи France 24.

На протеста се събраха няколкостотин души. Събранието започна около метрото на Велие от сутринта.

Демонстрацията отново беше организирана от движението „Жълти жилетки“. То организират протести всяка седмица през последните 9 месеца.

Протестиращите поискаха от френските власти да разрешат социалните въпроси в страната. Техните искания са да се намали безработицата, да се подобри образованието и да се повишат доходите.

Протест се проведе и в Бордо. Смята се, че той е събрал около 6 000 души.

Протестите преминаха мирно. Протестиращи се събраха още в Тулуза и Монпелие.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Козяшки протестър

    19 1 Отговор
    Ако Франция е квартал на Москва, влизам в темата с двайсетина поста!
  • 2 Страхил

    24 1 Отговор
    Демократичните полицай и тях ще пребият. Но размахване на пръст да се спазва демокрация за други държави важи с пълна сила.
  • 3 Факти

    21 3 Отговор
    И при франсетата се краде здраво. Не мога да повярвам че с толко заграбени земи по света франция и нейните колоний имат проблем с доходите франчулята. Да ги демократизират повече и да изнасят повече ресурси от колонийте си. Както правят всички демократизатори. Те затва са и толко угоени народите им за сметка на други народи.

    Коментиран от #7

  • 4 Питър Елцов

    15 5 Отговор
    Феанция ще се срути сама
  • 5 Цанко

    22 3 Отговор
    Ако макарона имаше капка достойнство отдавна щеше да си подаде оставката. А иначе гледат в канчето на Русия ! Същото се отнася и за германци и англичани.

    Коментиран от #9

  • 6 Зузу

    24 6 Отговор
    Фъв Франция цари пълен хаос! Огромна и некадърна бюрокрация, ниско ниво на образование, голяма скъпотия, непосилни данъци, цигания и мръсотия, пенсионерите изнемогват, медии обслужващи интереси - свободата на словото е добре забулена. Протестите им са ялови и беззъби и затова не водят до нищо. Ако стане нещо по-голямо и организирано, то те ще бъдат размазани от "демократичната" им полиция! Ако не "смучат" половин Африка с позволението на "големият брат", Франция отдавна да е фалирала!

    Коментиран от #8, #18

  • 7 Неграмотник

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Факти":

    Абе, научете се най-после каква е разликата между "ии" и "ий"! Няма такава дума "колоний" - правилното е "колонии"!!
    80% в България не могат да вържат едно изречение правилно, но имат претенции за големи заплати, за собствено мнение и какво ли не още!!!

    Коментиран от #16

  • 8 Госあ

    5 16 Отговор

    До коментар #6 от "Зузу":

    Да бе, мизерия ти казвам. Друго е да живееш в тайгата в землянка 🤣🤣🤣. Аз не разбирам как изобщо сравнявате Франция и Русия. Та руснаците са ходили като поклисари във Франция да гледат как се живее и да се учат как се държи нож и вилица 🤣 къде е Франция, къде е русия на икономическата карта ? А?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Borislav Popov

    2 15 Отговор

    До коментар #5 от "Цанко":

    А ако Путина имаше капка достойнство, не трябваше ли и той да си подаде оставката ? Наводнения, пожари, взривове на ракети и оръжейни складове с жертви в мирно време, многобройни протести с незаконни арести, не се ли събра много, а каскет !!??

    Коментиран от #12

  • 10 Чистата истина

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Пресконференция на Макрон и Путин Макрон: Преди 300 години, Вашия Цар Петър пристига във Франция за да се запознае и вземе нашите достижения. Путин без да мигне: Преди 1000 години, Ана Руская пристига във Франция за да научи френския Крал да чете, пише, да се къпе и да ползва вилица. След което Путин подарява копие на писмото на А́нна Яросла́вна до баща си, което започва така: ” Татко, защо ме прати в тази воняща дупка? ……….

    Коментиран от #15, #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "Зузу":

    Ха-ха-ха ама си бил във френското бюро по труда а ? 🤣 Питам сега, къде е Франция,къде е русия на икономическата карта.
  • 15 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Чистата истина":

    Офффф аман от неграмотни, "путин без да мигне " 🤣🤣🤣 на това му викат май гьонсурат. Кой кого да учи ? Тия дето взеха нашата азбука,да учат наследниците на франките ли ? 🤣🤣🤣 Освен това,тая е украинка ха-ха-ха
  • 16 Жлъчката

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Неграмотник":

    А ти полуграмотнико, като си тръгнал да се правиш на учител снобар, земи се научи, да не пропускаш-запетайки. Ама, иначе, много ти знае тиквуната зелена.Снобче сигурно децата, с тази новата демокрация, те бият и ти се подиграват, като учителстваш. И ти няма, какво да направиш по-въпроса, ами мишкуваш с мижавите ти забележки.
  • 17 Вова

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Абе мултимилонера губернатора Рик Снайдер като изтрови децата и населението на Флинт с отровна вода, за да прибере милиарди знаеш ли какво му направиха - лично Обама посети градчето, за да го оправдае!
  • 18 Гостенин

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Зузу":

    Почти през седмица съм в Франция и мога да ти кажа че всички там са родени за да живеят.От 1950 г.насам държавата е въвела минимално заплащане за час (SMIC) в момента е около 9,88 € за час,работната седмица е 38,4 часа обедната почивка е 90 минути за да могат да изтрезнеят след обилния обяд с винце или сидра,които се предлагат и в кантина ,където менюто струва 2-3 € и работник и началник сядат на една маса.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Госあ

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "Гостенин":

    Когато аз бях там, по закон имаше два дни в месеца в които можеш да се обадиш на началника си,че няма да отидеш на работа. Това е извън отпуската.
  • 20 Зоро

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гостенин":

    Живял съм и работил 16г. във Франция и това което си чул звучи добре, но нещата въобще не са така! SMIC беше 1150 евро до скоро, работната седмица 35 часа - всеки ден от 8-17ч. с един час на обяд почивка, петък до обяд. Ако си на SMIC парите ти не стигат за нищо, плащайки всевъзможни глупости (системата им е такава): храната е много скъпа, наеми/кредити, taxe d'habitation, taxe fonciere(ако си собственик), глоби паркиране(там е огромен проблем), магистрали(платени и много скъпи), застраховки и т.н. Ако не работиш минимум за 1700-1800 евро няма да можеш да спестяваш нищо! Където и да отидеш на почивка там също е много скъпо, в един момент просто никъде не ти се ходи. Пенсиите са около 900 евро и пенсионерите им там изнемогват. Масовото мнение на обикновения фрацузин (а аз познавам много), е че по-лошо не е било! Остави това което се тиражила - това е лъжа, истината е съвсем друга! Единственото което не може да се отрече на Франция - това е здравната им система, която е почти безплатна!!! Но всяка година тя е соколо 9млрд. на червено, така че и това ще замине някой ден.

    Коментиран от #22

  • 21 Гост

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Чистата истина":

    Ти знаеш ли Русия кога е основана? Какви 1000 години, тогава сте били диви племена. Добре, че ви дадохме БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА И ВИ НАПРАВИХМЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ!!!

    Коментиран от #26

  • 22 Гостенин

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "Зоро":

    От 15 г .през седмица съм там и работя с различни фирми от Истрес до Кале или от Евиан до Рен и не познавам нито един който да работи за 1700€ (може и да има но трябва да са незнаещи езика или неграмотни без професия)даже румънците които говорят френски получават над 2000€ .Къщите по селата са по евтини от България .Магистралите са скъпи но алтернативните безплатни пътища RN са по хубави от нашите магистрали и друго където липсват такива магистралите са безплатни.Ю
  • 23 Ввв

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Зузу":

    Хахаха,лекар от Франция към Русия,ти на какви наркотици си по-точно?Ако лекарите емигрират на някъде то ще е Америка,не Русия!
  • 24 соросоидни кърлежи

    7 0 Отговор
    Не сигат парите,защото трябва да храните чалми и бурки..и цялата Африка отгоре, не стигат банани вече.
  • 25 Хахаха

    4 0 Отговор
    Само нова ли е информацията за протестите във Франция?
  • 26 официално е основана

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    862година,така че се повечко от 1000 годинки,а?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: