Last news in Fakti

31 Май, 2019 07:40 7 974 23

Ким Чен-ун отново е строг и смъртоносен

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким хьок-чхол

Севернокорейският лидер извършва масирана чистка и екзекуции след провала на срещата на върха в Ханой

Ким Чен-ун отново е строг и смъртоносен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея е екзекутирала Ким Хьок Чхол - специалният пратеник на Пхенян в САЩ, и четирима служители на външното министерство, подготвяли на работно ниво втората среща САЩ-КНДР през февруари, вменявайки им вина за неуспеха ѝ, съобщи южнокорейски вестник, цитиран от Ройтерс.

Друг високопоставен представител - Ким Йон Чхол, който беше партньор на американския държавен секретар Майк Помпео в подготвителния период на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Ханой, е бил осъден на принудителен труд и идеологическо превъзпитание в провинцията, пише "Чосун илбо".

Смята се, че севернокорейският лидер извършва масирана чистка, за да отклони вниманието от вътрешни вълнения и недоволство, съобщава изданието в Сеул.

"Ким Хьок Чхол беше разследван и екзекутиран през март заедно с четирима служители на външното министерство на летище Мирим", съобщил неназован севернокорейски източник. Петимата били обвинени, че са шпиони на САЩ.

При преговорите преди срещата на върха Ким Хьок Чхол беше партньор на американския специален представител Стивън Бигън. Ким Сон Хе, който работил заедно с Ким Хьок Чхол, пък бил изпратен в политически затворнически лагер, защото подкопал властта на лидера като направил критична грешка при превода, съобщи "Чосун илбо".

Сестрата на лидера Ким Йо Чен, която му помагаше в Ханой, също се е снишила по принуда, съобщи вестникът и цитира неназован южнокорейски източник, според когото няма данни за съдбата ѝ след втората среща Тръмп-Ким.

Държавният севернокорейски вестник "Родон синмун" написа, че да се правиш, че почиташ лидера пред други хора, но да мечтаеш за друго, като се обърнеш, е антипартиен, антиреволюционен акт, който заличава моралната преданост към лидера и такива хора няма да избегнат строгата присъда на революцията".

"Има предатели и изменници, които само наизустяват думи на вярност към лидера, но се променят според тенденциите на времето", пише в коментара.

Ким Чен-ун отново е строг и смъртоносен

За пръв път от 2013 г., когато беше екзекутиран чичото на Ким Чен-ун, в официалния орган в КНДР се използват такива изрази, загатващи за чистка, посочва "Чосун илбо".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Старата песен

    15 19 Отговор
    С тези циркове Ким пак плаши рижавия кравар.

    Коментиран от #3

  • 2 KIM

    25 1 Отговор
    Е***ти заглавието
  • 3 А ДАЛИ

    17 24 Отговор

    До коментар #1 от "Старата песен":

    С тези циркове може би малоумния Ким иска да се хареса на своя господар в Кремъл.

    Коментиран от #5

  • 4 Глупости

    21 10 Отговор
    Факти, Кога ще се спрем и ще започнем да пишем нормално.
    Същите глупости писахме за други негови роднини; `... чичо му бил разстрелян за корупция....' и какво излезе след няколко месеца, човека имал подагра и си взел отпуск.
    Смешници

    Коментиран от #10, #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кочо

    20 5 Отговор
    А дали изобщо е вярно? То и аз мога да напиша, че Луната е паднала на Земята, но умните хора знаят, че те се раздалечават.
  • 8 Вещер

    15 19 Отговор
    Кравар е баща ти. Това селяните сте големи комплексари. Яд те е на американците, че живеят по-добре от теб ? И правилно. Всеки си заслужава битието. Два лева не можеш да свъртиш, тръгнал си на Тръмп обидни имена да измисляш. Стой си в тинята - там ти е мястото.

    Коментиран от #22

  • 9 цирк

    10 3 Отговор
    Кой е бил свидетел на тези убийства и чистки!?
    стига сте лъгали хората.
  • 10 МелБлагой

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Глупости":

    мн си наивен...баце, това по тв Алфа ли го чу??Въпрос на гледна точка, но да говориш ъпсурди се едно казаваш нещо супер атрактивно е меко казано жалко!!!
  • 11 ДЕМОНкрация

    6 3 Отговор
    Ким Чен-Ун се учи от демократите. Ако в демокрацията изразиш различно мнение те гонят от партията или организацията, в която си членувал. Гонят те от работното място и ти спират всякакви опити за издигане
  • 12 Уроди

    6 4 Отговор
    Само такъв може да оправи България!
  • 13 Наивен

    6 6 Отговор
    Къде са приликите и разликите между Ким и Мадуро? Как може световния жандарм да седи на една маса с световен убиец и диктатор, в пъти по-недемократичната от Венецуела държава? Жалка демагогия пред която светът мълчи

    Коментиран от #20

  • 14 ай де бе

    7 1 Отговор
    Фалшива новина!
  • 15 Нали

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Глупости":

    Да не би подаграта да го е хванала, след като публично го арестуваха в тяхното Народно събрание. По всички световни тв канали предаваха ареста. И в братска Русия даже!
    Т'ва комуниста е нелечима болест!

    Коментиран от #19

  • 16 Стига измами

    7 0 Отговор
    Новини за КНДР в "свободата" преса - 100 на 100 дезинформация
  • 17 Име

    6 1 Отговор
    Преди време всички медии, вкл. нац. телевизии, бяха изкопирали репортаж за севернокорейски дечица, които пеят как ще взривят САЩ и т.н. и господарите си бяха направили труда да преведат песничката, като се оказа че си е обикновена детска песен. Та и сега някой джурналист е превел статия от яху.ком и се кефи.
  • 18 Све

    5 0 Отговор
    И ние искаме такива закони в Булгаристан
  • 19 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Нали":

    По всички световни канали предавали ареста? Ма на живо ли? Аз не знаех, че всички световни канали дори имат журналист на територията на СК ... Брейй, ти да видиш ... Абе ГОЛЕМИ СТЕ ДИВАНЕТА ....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 стоян георгиев

    4 3 Отговор
    гледам феновете на другаря путин и кака кури са се окoпитили от шута дето им нанесе гласоподавателя у нас и сега много искат да са поданици на бебето идиот от северна корея.другари няма драма във вашите желания,като не харесвате демокрацията все още може да посъберете някои долар за билет за там.сега в северна крея има много здавословно меню.200 грама хляб на ден без гмо.истински хляб не като този капиталистическия в била,а месо ще има за другия рожден ден на вождта ,така че побързаите другари!
  • 22 баче кико

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Вещер":

    Кво му е добрето у фащ бе келеш? И язе кат пусна печатарската машина у дворо и язе съм добре. Ма сопре ли ненга отиде коньо у реката. Фалименто му викат ако не знаеш
  • 23 не лъжете

    0 0 Отговор
    Екзекутирания се оказа жив и здрав! https://clubz.bg/83756-nizvergnat_ot_kim_diplomat_se_poqvi_do_vojda
Новини по държави: