Last news in Fakti

18 Май, 2019 22:12 3 174 11

Тайванци категорични: Китай трябва да отстъпи

  • тайван-
  • китай-
  • дипломация-
  • заплахи-
  • световна здравна организация-
  • мир-
  • човешки права-
  • един китай-
  • две системи-
  • дестабилизация

Преобладаващото мнозинство от хората в Тайван се противопоставят на военните заплахи на Китай и продължаващите усилия за ограничаване на дипломатическите връзки на страната с останалата част от международната общност. Това сочат данните от последното проведено проучване на Съвета по въпросите, свързани с Континентален Китай.

Около 82 % от респондентите заявяват, че действията на Китай са опит да се наруши статуквото в пролива, а заедно с това и регионалния мир и стабилност. Общо 88 % от запитаните лица са на мнение, че действията на Пекин в посока ограничаване достъпа на Тайван до срещите на Световната здравна организация застрашават благосъстоянието и човешките права на хората.

В допълнение 84 % категорично отхвърлят идеята за „Един Китай, две системи“, а 89 % вярват, че само и единствено 23-те милиона граждани на Тайван имат право да определят бъдещето на нацията и посоката на развитие на връзките с Континентален Китай.

Близо 84 % от респондентите изразяват своето неодобрение по отношение на „доларовата дипломация“ на Пекин, „кражбата“ на дипломатически съюзници, дестабилизирането на местното общество с цел постигане на обединение посредством манипулации и дезинформация.

Проучването установи още силната подкрепа на тайванци към усилията на президента Цай Ин-уен да съхрани демокрацията и свободата.

От Съвета заявиха, че резултатите категорично показват, че Китай трябва да се откаже от стратегията си за постигане на обединение чрез злонамерени провокации и военни заплахи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    4 7 Отговор
    Тия откакто приеха гей браковете и сватбите между 2ма мъже, много ми паднаха в очите. Продажни китайски седерасти.
  • 2 Анти милиционер

    9 7 Отговор
    Пред дегенератщината и геноцида на Новия световен ред, даже тоталитарен Китай изглежда един напълно рационален и смислен избор.
  • 3 тоя с катъра

    20 7 Отговор
    Значи Тайван може да има автономия , Косово може , а
    Крим и Двете Новорусии не може? Странно!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Анти милиционер

    7 14 Отговор

    До коментар #3 от "тоя с катъра":

    САЩ казват какво е позволено и какво е правилно в днешния свят. Айде тичкай да си поплачеш с другаря Путин.

    Коментиран от #6

  • 5 outlander

    8 5 Отговор
    Китайците забравят, че през Втората световна война половината Китай беше окупиран от малка Япония и се освободиха благодарение на намесата на САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия, за което японците са си виновни, че атакуваха Пърл Харбър, за това много да не се тупат в гърдите колко са велики. Не може да се отрече, че Китай е хилядолетна империя, с прекрасни изкуство, култура и архитектура, устояла през вековете благодарение на численото превъзходство, търпението и меката сила, а не защото са били добри войници. Всъщност никога не са били добри войници, за което свидетелства Великата китайска стена, построена за защита срещу монголските нашествия, и при все това Китай пак е бил владян стотици години от монголците. В днешно време численото превъзходство изобщо не е критерии за силна армия и последваща победа, а технологиите, които Америка има и то в изобилие.

    Коментиран от #7

  • 6 Рунтавият

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Анти милиционер":

    Сащ нищо не казват, защото, ама много много ги е страх от мечката...
  • 7 Румяна Костова

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "outlander":

    Не само технологиите, а и човешкия фактор. Справка-последните грандомански и трагикомични учения на НАТО в Норвегия. Двама кораба се сблъскват, един се загубва. Холандците пристигат с летни униформи и хукват по магазините да си купуват топли дрехи. Ами наистина ако ги бяха нападнали руснаците? Дали щяха да чакат напушените холандци първо да се оборудват със зимни дрехи и тогава да ги нападнат?

    Коментиран от #10

  • 8 Дядо Мрази

    3 1 Отговор
    САЩ, казват на Анти милиционера, даже кога може тайно и срамежливо да пръдне, да се завие през глава и подиша. Тогава се прокрадва такава мила усмивка по шизофренистичното му и изпито личице. Доволен от мини манията си на властелин на тихите и ароматни нощни пръцкания. Сутринта е много кисел и мрази Русия, щото като млад е бил влюбен в рускина, ама се е изтървал пред нея и тя много се е смяла и го е унизила пред всички. От тогава му викат "септака", щото миришел на гниене.
    Добро утро :)
  • 9 ЯГН

    1 0 Отговор
    Въпросът е решен. Въпрос на време.
  • 10 outlander

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Ученията са точно за това, да се видят и изчистят грешките, за това се и наричат учения. Не съм запознат с холандския случай и кога се е случило това, за което пишеш и ако изобщо е вярно, следващия път холандците ще знаят как да се оборудват с облекло. Ако си мислиш, че при ученията на руслямистанската армия няма гафове и сакатлъци, много се лъжеш и въпреки, че Путкин утвърди закон, който забранява изнасянето на информация за състоянието на армията им, от тук и от там изтича информация. Няма как да знаем за пълния капацитет в отрицателно отношение на руслямистанската армия, но фактът, че такъв закон съществува, говори че нещата не са само цветя и рози. Човешкия фактор е важен по отношение на професионалните умения, докато числения фактор е в съвсем другия полюс и двете не са непременно свързани. Пример: един човек може да управлява няколко дрона едновременно, за един самолет са нужни двама пилоти и ако за пет самолета трябват 10 души, за пет дрона е необходим само един оператор. Разбираш ли?
  • 11 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРОИЗНЕСЕТЕ ИМЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА НА ТАЙВАН НА АНГЛИЙСКИ ??? КАКЪВ ЕЗИК ГОВОРАТ "ПРОУЧЕНИТЕ ОТ СЪВЕТА" !?!? КИТАЙ МОЖЕ ДА ДЕБАРКИРА С 30 МИЛИОНА ОТ МАТЕРИКА ЗА СЕДМИЦА -БЛОКИРАЙКИ 8-МИ ;9-ТИ И "10-ТИ" ФЛОТ НА НАТЮВЦИТЕ БЕЗ ПРОБЛЕМИ -МИНИРАЙКИ НАОКОЛО !!!!!!!!