Last news in Fakti

26 Май, 2019 15:37 3 115 21

Как армията влияе на военните

  • армия-
  • сащ-
  • служба-
  • последствия

Анкетата направи министерството на отбраната на САЩ в своята официална страница в Twitter

Как армията влияе на военните - 1

На официалната страница на американската армия в социалната мрежа Twitter беше направена допитване на тема „Как армията влияе на военните”. До момента близо 9000 души са дали своето мнение. Общото мнение е, че армията прави хората по-силни както физически, така и психически, осмисля живота им и дава възможност за правене на кариера.

В коментарите, обаче хората остават скептични и критични по отношение влиянието на въоръжените сили в света, страната и живота на отделния човек. В частност, много признават, че службата е опропастила живота им, а държавата по никакъв начин не им е помогнало. „Как армията ми повлияя? Тя разруши моя живот. Не заради кошмарите, на които станах свидетел ... А защото, когато се върнах вкъщи, армията ме изхвърли”, пише @SmokeShip.

Други припомнят, че в многобройните военни операции на САЩ са загинали и пострадали невинни хора. „Изпратиха ме в Ирак за една година. Там бях с моите приятели Смит, Хоукс, Лош и Берни. Сега всички те са мъртви”, казва @dyllyp. По думите му, единият е бил убит от снайпер, другият е катастрофирал, третият се е самоубил, а четвъртият е починал от рак.

„Когато здравето на съпруга ми се влоши до такава степен, че той едва дишаше, трябваше да се намеся и от негово име да подам молба да инвалидна пенсия. Белите му дробове направо изгоряха в Ирак. Ако не го бях направила, щяхме да останем на улицата” признава @MelEnterkin.

„Съпругът ми е морски пехотинец. Беше ранен в Ирак и изгуби крака си. Стана наркоман, заради болкоуспокояващите, а след това умря”, разказва @KarieWrites.

Виетнам също не е забравен. Част от потребителите на социалната мрежа разказват за „Агента Ориндж” – химическо вещество на САЩ, разпръсквано над виетнамските джунгли и пагубното му влияние не само върху местното население, но и върху самите американци. „Любимият ми баща не може сам да разкаже, защото умря преди 3 години след дълги години борба с рака в следствие на „Агента Ориндж””, казва @MBwendeAnderson.

Психологическият момент също е силно застъпен в коментарите. Безсъние, тревожност, депресия, паник атаки са сред най-честите симптоми. „Моят най-добър приятел винаги мечтаеше да служи в армията. Той беше най-веселият и усмихнат човек, който съм срещал някога. След като се върна от служба стана напълно друг човек и в последствие се самоуби. Ненавиждам те армийо”, признава @Balancement.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    23 4 Отговор
    Смятайте кво ползват и причиняват на местното население тия велики пазители на демокрацията и човешките права Фашистки Американски Щати.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Бивш служител секуритате Държавна сигурн

    13 20 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Много сте щастливи руските шпиони, когато ви покажат материал против технологичните нации. Сигурен съм че ГЕРБ-СДС ше спечели пак изборите както винаги и това трябва да ви е пътеводна светлина на вас руските шпиони в България, че народът е прозападно ориентиран и не сте желани тук. Досега ви търпяхме, но след тези избори не гарантирам че няма да започнете да хапвате дръвцето, тук, там, в малките населени места, а след 2-3 седмици и в големите градове. Всичките наети апартаменти за вас са под наблюдение денонощно, не мислете че тук ще ви следиме и ще става скоро време кървава и мътна, нито Русия, нито САЩ, нито която и да е външна сила ще бъде в състояние да ви спаси.

    Коментиран от #11

  • 3 Хрониките на Евразия

    3 18 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Ако бяха фашистки , въпроса щеше да бъде - " Вие бихте ли стреляли по протестиращи "
    Както наскоро Министерството на отбраната на РФ анкетира своите военнослужещи ..

    Коментиран от #6

  • 4 Рубладжийче

    4 15 Отговор
    Ами вижте така наречената държавна глава какъв клоун е и ще разберете как социалистическата-армия формира личността. Тя затъпява, ампутира чувството за чест и морал и вместо офицери възпитава чучела, които плюят на офицерската чест заради лични облаги.
  • 5 Бай хой

    8 2 Отговор
    И пак морски пехотинци. А ве морските не трябва ли да бъдат плувци. Най новото ще е космически миньори. И въздушни пехотинци. И различни военни.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Въпрос към болния трол соросоид

    18 2 Отговор
    Абе що всяка статия налазваш и почваш да дрънкаш глупости за Русия, подлоги и т.н. от няколко ника? Тука къде прочете за Русия? Ти като Иванчо и урока за краставичката - квато и да е темата, повтаряш нон стоп това, дето се върти в главата ти като развален грамофон. В къщи така ли си, на улицата, сред приятели... я потърси малко лекарска помощ или си намери странично занимание.
  • 8 Дамммммм

    9 2 Отговор
    Добре че нямаше интернет след Корея и Виетнам-иначе щяхме да четем откровенията на американските войници-....и отдавна партенките за великата американска армия щяха да спрьт да миришат...
  • 9 Критик

    5 1 Отговор
    Ти какво, да не чатиш облечен като Щандартенфюрее от ДС и щом чуеш Русия, да крещиш истерично Драг най Осъден, Майн Фюрер, зит Хайл....??? Яж овесени ядки, успокояват.. Виж, черните шлифери ала Химлер ала Боко няма да са бъдещето, да знаеш. Защото е уверете ли такъв терор ще се пръсне те от злоба ве
  • 10 Критик

    3 0 Отговор
    Ти какво, да не чатиш облечен като Щандартенфюрее от ДС и щом чуеш Русия, да крещиш истерично Драг най Осъден, Майн Фюрер, зит Хайл....??? Яж овесени ядки, успокояват.. Виж, черните шлифери ала Химлер ала Боко няма да са бъдещето, да знаеш. Защото е уверете ли такъв терор ще се пръсне те от злоба ве. Пробвай с клизма и ще ти олекне. Аз съм доктор.
  • 11 Румяна Костова

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бивш служител секуритате Държавна сигурн":

    Е, сега вече ще се оглеждам за нервни и злобно клоуни, които се взимат на сериозно и си мислят, че може би живеят в Украйна, където за поставен лайк на статия могат да те уволнят от работа. Или пък да те вкарат в затвора.
  • 12 Психиатър

    3 6 Отговор
    Много болни русофреници пишат тук.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Критик

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Психиатър":

    Моля да дадете тълкувание, че в речника ги няма, на новите думи: русофилистик, русофреници, соросня, русопитек, !! Убих се да търся и няма?

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Колега

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Психиатър":

    Аз виждам само болни соросоиди, които без да са прочели никъде Русия, почват да бълват едни и същи.....

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Психиатър

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Критик":

    Русофреник е болен от русофилия в последен стадий. Произлиза от русофилия и френия - болестно състояние на ума.
  • 16 Психиатър

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "Колега":

    И ти си русофреник, затова все соросоиди ти се привиждат навсякъде.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Димитърд

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Колега":

    Явно, че като виждаш забравяш да си сложиш очилата и за това нищо не виждаш. Има две държави които са най вредни за целият свят Русия и Китай. Всичко друго е кухи фрази, соц клишета плюс гьобелсовата пропаганда една лъжа повторена сто пъти да заприлича на истина това е основният специалитет на всички комунистически партии и диктатори начело с злобното гномче Путин и неговите ученици в България. Корнелия Нинова техноимпексова,казака Радев, Волен Сидеров, Каракачанов, Румен Петков, Гоцето Първанов, Ахмед Доган, Пеевски, Жаблянов, Кирил Добрев, Елена Йончева милиончева, Марешки, Борисов и тн.
  • 20 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    4 2 Отговор
    Фащ са световни терористи и превратаджия..Демокрацията важи само за тях.
    Специално на нас са дали много,колорадски бръмбари и мизерия.
  • 21 outlander

    1 1 Отговор
    Колхозната кочина е изостанал крепостически лагер, а оръжията им са ръждясали железа и кюнци, които стават само върху тях да се пъчи голото старческо туловище на ботоксовия монголоиден седмак, с платформите. В тая кочина не съществуват такива анкети, защото човешкия живот не струва и копейка, а е така, понеже в кочината блуждаят крепостни, а не човешки същества.