Last news in Fakti

20 Юни, 2019 20:34 2 584 17

Осъдиха шпиони, работещи за Русия

  • шпиони-
  • литва-
  • русия-
  • нато-
  • осъдени-
  • шауляй

Двамата са се срещали тайно с руски агенти

Осъдиха шпиони, работещи за Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двама литовци бяха осъдени на по четири години и девет месеца затвор за предаване на информация с военен характер на Русия, предаде AFP.

Литовски съд призна обвиняемите, идентифицирани само като К. Р. и Й. М., за виновни за предаване на Русия на информация за литовската военновъздушна база в Шауляй, от която се извършва мисията на НАТО за патрулиране във въздушното пространство над балтийските държави.

Двамата са се срещали тайно с руски агенти „в Русия или други страни“, съобщи съдът в Шауляй. „Единият е събирал директно информация, а другият я е предавал като посредник. Групата е действала близо пет години“, заяви говорителят на съда Витаутас Йонкас.

Според местни медии един от осъдените е работил в базата в Шауляй, когато бил арестуван през декември 2017 г., а другият се е бил пенсионирал по-рано, съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българското ЦРУ ВКР ГЕСТАПО СС ДС ФБР

    12 21 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение – психично болни, куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание над тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване, ядене и заплати без труд, но с чатене във форумите, мечтата е единственото което им остава, в малкото оставащи им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии:)

    Коментиран от #2

  • 2 Георги

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Българското ЦРУ ВКР ГЕСТАПО СС ДС ФБР":

    Кой ли обръща внимание на ЛГБТ боклуци тук? Семейството ти те е изхвърлило на сметището и сега ревеш тук, дано някой манаф те забележи.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 EL comandante

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    На руснаците скоро ке им разшириме халките, ние смелите натовски воини. Една трета от Крим ще бъде за нас българските десантчици, другите ке си поделят Европейска Русия. Рускините ще ни сервират водка, сельодка и черен хайвер по бански и ще заживеем като царе в домовете на избитите в краткия и много бърз десант, руснаци. Братята украинци да подготвят трапезите, за да ни посрещнат подобаващо:):)А вие тука не разбрах оти се правите на залуави или сте джендъри дека не сакате руски убавици, водка и черен хайвер на Кримските плажове??

    Коментиран от #4

  • 4 Румяна Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "EL comandante":

    И когато се събудите ще въздъхнете, че хубавия сън е свършил и ще изпаднете в депресия колко е жесток и несправедлив живота Ви, за което, разбира се са виновни комунистите.

    Коментиран от #11

  • 5 jorj

    7 11 Отговор
    В България трябва да осъдят поне 300-400 000 русолизи или да се забрани БСП /БКП.т.с за да се освободим от третото и най-страшно робство - руското!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Военно контраразузнаване

    7 12 Отговор
    ''Адвокатите'' на Русия тук, не са нито русофили, нито руски шпиони. Това са хора в неравностойно положение – психично болни, куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Не им обръщайте внимание и не спорете с тях, защото така се вкарвате в капан и приемате негативизма и нещастието им. Оставете ги да се мъчат без събеседници. България и българската държавна сигурност над всичко!!! Нямам против тези тежко болни хора, но когато работят срещу България дори и за жълти стотинки, те са врагове на България и ги очаква тъмно бъдеще сред докладите на ДС, въпреки че са болни. Не им се връзвайте, лъжат че са русофили или от руски произход!! Няма нито един такъв тук, от тях.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Румяна Костова

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    Имайте милост, личи си, че човекът не е много добре, живее в някакъв свой филм, в който всичко е безплатно и го определя като социализъм. Той дори се изживява като Ванга и прогнозира на кой колко време му остава на този свят. Е как да спориш с болни до такава фантастическа степен хора. Той си пуска една и съща плоча под всяка статия. Усмихваш се и продължаваш със следващия коментар. 😊

    Коментиран от #12, #14

  • 9 Валери Божинов

    1 2 Отговор
    Попов,къде си.Моля ела да обясниш ситуацията тук
  • 10 Сорос

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Военно контраразузнаване":

    Нямам дребни, утре ще ти платя!

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НЕО

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Лекарството за вас комунистите е забрана на комунизма със закон, както е в почти целия свят и построяването на концлагери, както го е направил Хитлер и масово на ''баня'' в газовите камери. Набързо, неподготвени и по бели гащи, с откоси от калашниците на Държавна сигурност, в една единствена кристална нощ. Повечето русофили ще побегнете към бункерите на руското посолство за спасение, но там ще бъде пълно с богатите русофили и няма да има място за вас.Ние един милион турци прогонихме преди време, че се бяха надигнали точно както сега вие, та няма да се справим с една сюрия руско-българска комунистическа мангаля.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 НЕО

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Ще смачкаме Русия като лай.о под немски танк. Но преди това ще смачкаме твоята Турция като руско лай.о под немски танк, защото си нямате ракети С400 НО СИ ГИ ПЛАТИХТЕ ДЕ:):)
  • 15 атакиста

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Сорос":

    всички руски комуняги и българските им слуги комундета на сапун в газовите камери

    Коментиран от #16

  • 16 Сорос

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "атакиста":

    Ти не си в списъка за хонорари, кво се напъваш!
  • 17 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЛКО ГАЗ ОТ РУСИЯ ПОЛЗВА ЛИТВА , ИЛИ ВЕЧЕ Е НА ВТЕЧНЕН ГАЗ ОТ УНИЩОЖЕНАТА АМЕРИКАНСКА ЗЕМЯ /ШИСТОВО/ ??????
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания