Last news in Fakti

28 Юни, 2019 16:19 2 969 8

Не жега, а ад! Във Франция отчетоха рекордните 44.3 градуса

  • жега-
  • рекорд-
  • франция-
  • ад-
  • температура-
  • карпантра

Абсолютен рекорд за Франция

Не жега, а ад! Във Франция отчетоха рекордните 44.3 градуса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Франция беше регистриран температурен рекорд на фона на горещата вълна, обхванала редица европейски страни, предадоха френските медии.

В град Карпантра, намиращ се в южния департамент Воклюз, отчетоха 44.3 градуса по Целзий. Предишният рекорд беше 44.1 градуса, измерен през 2003 година.

Училищата в града бяха затворени, а властите предупредиха населението да бъде особено бдително и да не излиза навън в пиковите горещи часове на денонощието.

Метеорологичната служба на Франция издаде червен код за четири области в страната. Всички те се намират в южната част на Франция. В по-голямата част на Франция е издаден оранжев код за горещо време. В редица европейски страни температурите са опасно високи.

Цяла Централна и Западна Европа продължават да са в плен на опасните жеги.
Горещият фронт от Сахара постави абсолютни температурни рекорди за юни. Една от най-тежко засегнатите страни е именно Франция. Температурата в Париж се усеща като далеч над 40 градуса, заради много високата влажност на въздуха. Жегата събуди спомените за горещата вълна от 2003 година, отнела живота на хиляди. Ситуацията е сходна и в други държави, включително Испания, Германия и Полша.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига бе

    6 1 Отговор
    Това е хибридна атака на Путин.
  • 2 onq s konq

    6 1 Отговор
    ЗАКОНОМЕРНО и в Недалечно бъдеще Българската територия ще стане ПО-СКЪПА ОТ ЗАПАДНАТА точно поради изменение на клим. условия.Отделно пък поради факта че сме НАЙ-СПОКОЙНИЯТ РЕГИОН НА БАЛКАНИТЕ ,неслучайно един Полски политик беше посъветвал Поляците:"Стане ли война,БЯГАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ"!
  • 3 Дедо ви

    5 0 Отговор
    Слава Севрюкова е казала, че българите в чужбина трябва да се върнат в България най-късно до 2022-2025 година. Защото ще започнат катаклизмите и тук ще е най-безопасно. Нивото на водата ще се вдигне много и някои страни като Гърция, Холандия и Дания ще изчезнат напълно, а други като Франция и Германия наполовина ще са под вода. Бяло море ще дойде до един български град. И всичко това ще се случи не постепенно, а само за 2 седмици. Босфора ще стане много широк и окончателно ще ни отдели от Турция.
  • 4 Радо

    3 1 Отговор
    Ми да си пуснат климатиците като им жега.
  • 5 Бай Мъдурко

    4 1 Отговор
    Сечете гори! Асфалтирайте квадратни километри асфалтови маги-усрали! МРЕТЕ БЕ!
  • 6 Строителни услуги

    2 1 Отговор
    Боко Кратуната мисли за всички и за всичко. Ако трябва, ще направи магистрали до всяка горичка и чешмичка.
  • 7 Госあ

    0 0 Отговор
    Пет острова са заляти вече. Потопените острови са част от Соломоновите острови, архипелаг, на който през последните две десетилетия се наблюдава годишно покачване на морското равнище с около 10 мм, според изследване, публикувано Environmental Research Letters.
  • 8 Д-р Ло

    0 0 Отговор
    Франция пак се измъкна! На арабеските високата температура не влияе!
Новини по държави: