Last news in Fakti

30 Юни, 2019 09:16 4 312 2

Партията на Заев: Груевски още е лидер на ВМРО

  • никола груевски-
  • северна македония-
  • управление-
  • лидер
Партията на Заев: Груевски още е лидер на ВМРО - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Никола Груевски все още е лидер на ВМРО-ДПМНЕ, заявиха от управляващата партия СДСМ в отговор на изявленията на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски и бившият лидер на партията и бивш премиер Никола Груевски, цитира изявлението македонското електронно издание “Плюс Инфо“, цитирано от аг. „Фокус”.

„В ВМРО-ДПМНЕ нищо не се променя, функционирането на правовата държава е най-големият проблем за Християн Мицковски, според изявление на СДСМ. „Християн Мицковски, седнал в белия дворец, символ на престъпността и корупцията, още веднъж потвърди най-големия му проблем - функционирането на правовата държава и Специализираната прокуратура. Само това го мъчи Християн Мицковски, не е сигурен, не може да защити престъпленията на режима, престъпленията на ВМРО-ДПМНЕ и неговите сътрудници.

Не може да се сравнява ВМРО-ДПМНЕ и режима, който опустоши страната през последните 11 години с положителните промени във всички сфери през последните две години.

СДСМ и Зоран Заев за почти две години са вдигнали страната, икономиката се разраства, от заробена държава сме станали ярък пример в региона. ВМРО-ДПМНЕ създаде режим, отдалечи страната от НАТО и ЕС. СДСМ осигури членство в НАТО за две години, най-положителния доклад на ЕК и ясна препоръка“, се казва в изявлението. От СДСМ заявяват, че "както в международен, така и във вътрешен план за 2 години е направено повече, отколкото през последните 11 години." „Икономиката, например от спада и -1.8% по време на ВМРО-ДПМНЕ, е нараснала до 4.1% за 2 години. Заплатите бяха увеличени с 2 хил. денара (65 лева) и пенсиите за над 800 денара (25 лева).

Рекорден е размерът на чуждестранните инвестиции и те се отразяват и в международните доклади. Напредъкът е характеристика на СДСМ, изолацията и регресията, престъпността и корупцията са характерни за ВМРО-ДПМНЕ“, се казва в изявлението. Добавя се, че „за да се ускори този напредък, СДСМ продължава да се променя. Само във ВМРО-ДПМНЕ нищо не се променя, това е същата партия, в която Никола Груевски все още е шеф ”.

„Ето защо Мицковски се страхува от промените, очаква ново поражение въпреки желанието за предсрочни избори, което е само за вътрешна употреба, притеснен за позицията на партията.

Мицковски така се изсилваше и на предишните избори, но ги загуби. ВМРО-ДПМНЕ и Християн Мицковски загубиха на президентските избори и загубиха в предсрочните местни избори в Охрид и Ново село. Мицковски и ВМРО-ДПМНЕ могат да се подготвят за ново поражение на следващите избори. Северна Македония продължава да се движи напред, Мицковски и ВМРО-ДПМНЕ остават назад“, се казва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обида е да ги наричате ВМРО

    2 1 Отговор
    това не е ВМРО, а ДПМНЕ-Валево.

    Коментиран от #2

  • 2 Къде си бе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "обида е да ги наричате ВМРО":

    Конзуров дркач
Новини по държави: