11 Юли, 2019 07:50 5 418 5

Мъж оцеля по чудо, след като скочи в Ниагарския водопад

  • ниагарски водопад-
  • сащ-
  • канада-
  • скочи-
  • мъж-
  • чудо

Мъжът прескочил предпазните заграждения

Мъж оцеля по чудо, след като скочи в Ниагарския водопад - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мъж, който целенасочено е скочил във водите на Ниагарския водопад, бе намерен жив и с леки рани на 50 метра по-надолу по течението, предаде AFP.

Полицията в парка на Ниагарския водопад получила сигнал за човек, който прескочил предпазните заграждения от канадската страна на водопада. Мъжът после се оставил да го повлече водата. След издирване в подножието на водопада той бил намерен седнал на скала с рани, които не представлявали риск за живота му.

Мъжът се оставил да бъде отведен в болница. Досега само трима души са оцелявали при необезопасено падане на Ниагарския водопад. Мъжът е четвъртият оцелял.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудия Макс

    16 4 Отговор
    В Канадската част или в краварската е паднал ! Да знам като скачам !

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лудия Макс":

    Където и да е, прави се с бъчва. Хората си имат традиции. А и оцелелите така са много повече.
  • 3 Вещер

    23 0 Отговор
    Първо не можеш да скачаш. Можеш да влезеш някъде по нагоре в реката и да се оставишводата да пте завлече до пада. само от канадската страна може да се влезе във водата близо до пада, където долу е дълбоко. От страна на САЩ във водата може да се влезе от Козия остров, но там падът е над скали и отронени камъни, което значи моментална смърт. В Ниагара фолс - Онтарио има музей на всички, които са се опитвали да преминат през водопада. Използвали за всичко от дървени бурета през пластмасови бидони до специални капсули. Проблемът е, че след падането от ръба, водата върти особено течение и обектът може да остане под вода с дни. Така са загинали почти всички жертви. Опитите се правят след продължителни обилни дъждове, когато река Ниагара е пълноводна / тя тече между ез Ери и ез Онтарио /. Малко преди водопада има съоръжения , които отделят вода за електроцентралата на Тесла, която пък захранва и Ню Йорк. Иначе вода за водопада се отпуска колкото да е атрактивен. Тогава се оголват много скали. Водопадът/ Подковата /е атрактивен и достъпен от канадска страна . САЩ имат една водна стена и изнесени платформи от които почти нищо не се вижда. Снимката е на площадката от страна на САЩ. От нея се вижда, че водата пада някъде там, но водопадът е скрит за туристите.

    Коментиран от #4

  • 4 дедо Мишо

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вещер":

    Браво! Така се прави коментар - от очевидец, интелигентно и без фукане. Бил съм там и някои неща ги знаех, но други - не! Благодаря за изчерпателната информация! 6+++++
  • 5 Ники

    1 0 Отговор
    ъъъ щях само да кажа .. че изглежда яко да се метнеш от водопад ... само долу с изплуването ... винаги съм си мислил , да не е проблем с тая вода дет тече отгоре ...