Last news in Fakti

22 Май, 2012 20:00 870 1

В Гърция орязоха парите за избори

  • гърция-
  • избори-
  • партии

Затъналата в дългове Гърция ще намали с една трета разходите си за вторите парламентарни избори в рамките на шест седмици на 17 юни, съобщи държавната осведомителна агенция АНА-МПА.

На среща между представители на водещите партии под егидата на вътрешния министър в преходното правителство Антонис Аргурос било договорено да се намалят разходите до около 40 млн.  евро спрямо 60 млн. евро, похарчени за първите избори на 6 май.

Партиите приеха също така намаление на държавното си финансиране с около 50% - от шест милиона евро на три милиона, уточнява агенцията. Изборите на 6 май нанесоха удар на традиционните партии, подкрепящи мерките за ограничаване на разходите, договорени с ЕС и МВФ, но не излъчиха ясен победител.

Изтощителните преговори между партийните лидери не успяха да прекратят безизходицата, предаде БГНЕС. Изборите на 17 юни се смятат за много важни за бъдещето на страната в еврозоната. Очаква се те да бъдат спечелени от лява коалиция СИРИЗА, която обеща да се откаже от споразумението с ЕС и МВФ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неграмотни сте

    0 0 Отговор
    орязОха ? ... сериозно ли ?