17 Май, 2012 18:49 3 316 5

$1 трлн. загуби от излизането на Гърция от Еврозоната

  • гърция-
  • мвф-
  • еврозона

Близо $1 трлн.  би струвало излизането на Гърция от Еврозоната, пресметна в. „Гардиън“.

От германския ежедневник Wrtschaftswoche пък изчислиха, че тя е 276 млрд. EUR, от които загубата за Германия ще е 77 млрд. EUR.

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че прекъсва контактите си с Гърция до новите парламентарни избори и че няма да работи с временното правителство на страната, което само ще придвижва текущите дела.

"Ние очакваме с интерес контакта с правителството (бъдещото), след като то бъде сформирано", посочи говорителят на МВФ Дейвид Хоули. „Не мога обаче да посоча конкретна дата", добави Хоули.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Византиеца

    1 1 Отговор
    Продължавайте да хрантутите гърците левациииииии....хихихи.
  • 2 Грую

    0 0 Отговор
    То той театъра не случайно води най-запомнящите се исторически примери от Древна Елада. И като излезат от еврозоната къде ще отидат бе? Ами вчера един умен грък си призна, че произвеждат само 40% от това, което харчат. Като минат на драхми та какво? Драхмите ли ше им дадат останалите 60%. Освен това това си е кражба от еврозоната. Забележете буквално КРАЖБА. Къде отиват крадците Ви питам аз? В затвора са. Там ще е и мястото на Гърция и на гърците ако извършат тази глупост и те го знаят много по-добре от мен.
  • 3 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Гърците ще вземат още малко парици от и ще излязат със сигурност. Това ще им бъде далаверата, за да не ги връщат после.
  • 4 Феб

    0 0 Отговор
    Мързеливи гръцки б..........
  • 5 ТОЙ

    0 0 Отговор
    Парите са без значение,защото се печатат без активи на банката т.е. златно покритие в трезора.Това се прави от "време оно".В ерата сме на виртуалните пари.Целта е важна-да се изкупи света с пари срещу облигации и ценни книжа и впоследствие да се управлява ,както се намери за добре.За чия изгода мислите?!Кой колко е дал не е важно-важното е с каква цел се прави това и кой ще е следващия.